Politie neemt motorfiets na vluchtmisdrijf in beslag

Geraardsbergen. Toen de politie van Geraardsbergen/Lierde tijdens een controle een bromfietser met passagier voor een controle tegenhield, nam deze de benen. De politie kon de bromfiets onderscheppen. Bij nader toezicht bleek de kentekenplaat van de bromfiets gestolen te zijn. De bromfiets werd bovendien naar een motorfiets omgebouwd. ‘Gezien het verkeersonveilige gedrag werd de motorfiets in beslag genomen en werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Een proces-verbaal werd opgemaakt’, laat de politie weten.

Er werd ook een autobestuurder positief getest op ‘drugs in het verkeer’. ‘Daarenboven had deze persoon geen verzekering, noch een inschrijvings- of keuringsbewijs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen’, weet de politie. Het rijbewijs van een chauffeur werd voor 6 uren ingetrokken om omdat hij positief blies. Voorts werden er nog processen-verbaal uitgeschreven voor o.a. het niet kunnen vertonen van een rijbewijs, verzekering en inschrijving.

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans