Balegemnaars doen koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers alle eer aan

Kweel het Boalegems liedje

Het comité houdt zich ook op de tiende editie aan de traditie: de ‘Bruisende Boalegemse voornoene’. ‘Boalegemser’ kan niet, op zondag 14 augustus wordt in de tuin van Residentie De Krekelberg de koosnaam van haringeters en jeneverdrinkers alle eer aangedaan.
De Balegemse voornoene start met een dorpsontbijt (vanaf 8 u tot 10 u) in feestzaal Café Sekuurne. Chiro Balegem verwend je met een heerlijk ontbijt. Na het gebed ter eer van Onze – Lieve – Vrouw (opgeluisterd door het Parochiaal Zangkoor) wordt in de Residentie De Krekelberg een receptie op zijn Balegems aangeboden met jenever en haring. Het B.B. – comité laat er dus geen gras over groeien. ‘Vetten haring laat maar komen, de ‘Van Damme laat maar stromen’. Bruisend Balegem 2022 wordt omstreeks 10 u 30 officieel geopend door burgemeester Johan Van Durme en de bruisers. Tussendoor wordt het genieten van de streetband ‘Joeng en Aat’ en kan je ook terecht op de unieke expo ‘De jaren ‘60 in Balegem versus vandaag’. En ongetwijfeld gaat het kwelen van het Boalegems liedje veel sfeer brengen in de tuin van Residentie De Krekelberg. De receptie wordt aangeboden door stokerij Van Damme en het Hof van Oranje. Een succesrecept met authentieke sfeer. KVLV Balegem zorgt voor de charmante bediening. We geven je graag de tekst van de nieuwe hymne.
In Boalegem kunde kiezen, welke stoatie da ge pakt
In Boalegem kunde kiezen, iene van ‘t fleske of van ‘t vat
In Boalegem kunde kiezen, het mag euk nen druppel zijn
We zijn fier om van Boalegem te zijn.
Refrein:
We zijn van Boalegem, Boalegem, bruisend Boalegem
We zijn van Boalegem, Boalegem, wor dak veel mensen ken
We zijn van Boalegem, Boalegem, dorp van ons hart
Boalegem, Boalegem, we zijn een ras apart.
In Boalegem kunde kiezen welke meulen da ge bezoekt
In Boalegem kunde kiezen, op oune boat ne lekkerkoek
In Boalegem kunde kiezen, goade noar de Sint – Martinuskerk
In Boalegem goan we met de trein noar ons werk
Refrein
Ergens in de Vlonders ligt het scheunste dorp van ‘t land
Ge vindt er vele stenen, geprepareerd vanuit veel zand
De Meulebeke streumt er, hiel rustig veurbij
Een beetse verder, de jeneverstokerij.
Het lied werd gecomponeerd door Jürgen Roman, bandleider van de Zottegemse Platte Choco’s. Een meezinger van formaat. Het lied zal weerklinken op de ‘Balegemse voornoene’.
Kweel het lied mee. De Bruisers willen het gemeenschapsleven in Balegem stimuleren, het dorp in the picture zetten als wandel- en fietsparadijs vol leuke plekken. (mvdv, foto’s ddl).