Zottegem: speciale verkeersregelingen

STRIJPEN: BUURTFEEST

Naar aanleiding van het jaarlijkse zomerbuurtfeest voor de inwoners van de Steenakkerstraat en Alsbroeken in Strijpen zal van donderdag 28 juli om 16 uur tot zondag 31 juli om 14 uur in deze woonwijk vanaf het kruispunt Wurmendries / Steenakkerstraat alleen plaatselijk verkeer toegelaten zijn. De nabije omgeving van de plaats van de activiteit zal helemaal verkeers- en parkeervrij gehouden worden.

VELZEKE: RUITERTORNOOI

In een organisatie van de plaatselijke vzw De Caesarruiters vindt op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 juli alsook op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus een ruitertornooi (dressuurwedstrijden) plaats op de terreinen van stal De Wilgendreef aan de Meelweg in Velzeke. Telkens op zaterdag en zondag van 6 tot 22 uur zal dan een parkeerverbod gelden in de Meelweg (langs weerskanten) alsook in de Opstalstraat over een afstand van 100 meter vóór en voorbij het kruispunt met de Meelweg.

VELZEKE: DE BOUWDOOS

Van 6 augustus tot en met 9 september wordt de Penitentenlaan via het project De Bouwdoos heringericht tot een bruisend dorpsplein met tal van activiteiten allerlei. Hiervoor zullen reeds van 1 augustus tot 16 september van 7 tot 16 uur volgende verkeersmaatregelen genomen worden in de Penitentenlaan: rijbaan (kant Buso) afgesloten aan kruispunt met Romeins Plein en afwaarts aan het einde van het middenplein; parkeerverbod op het middenplein en op de rijbanen langs weerskanten; opheffen van het eenrichtingsverkeer en verkeer in beide richtingen toegelaten langs de kant van de lagere school. Van 1 tot 9 september zal op een zestal parkeerplaatsen op het Romeins Plein (kant zaal Sint-Cecilia) een tijdelijke kiss & ride-zone voor de schoolkinderen voorzien worden.

X