Drugs onderschept in Frans voertuig in Maarkedal

Succesvolle interventie

De politie van PZ Brakel (Brakel-Zwalm-Maarkedal-Horebeke)  was recent een onderzoek gestart nadat er met regelmaat voertuigen met Franse nummerplaten opgemerkt werden in de omgeving van Nukerke. 

De bestuurders had steeds een kort contact met een persoon uit de omgeving. 

De lokale recherche, bijgestaan door de dienst interventie en wijkwerking, kon op 27/07/2022 een dergelijk voertuig met Franse nummerplaat en twee personen van Franse nationaliteit intercepteren, samen met een persoon van Belgische nationaliteit uit de omgeving.  

Bij controle van het voertuig en de personen werden er hoeveelheden heroïne, cocaïne en cannabis aangetroffen, evenals een som geld. 

De twee personen van Franse nationaliteit werden op 28/07/2022 voorgeleid bij onderzoeksrechter in Oudenaarde. Beide personen werden aangehouden wegens inbreuken op de Drugwet. Zij dienen dinsdag 2/8 voor de raadkamer in Oudenaarde te verschijnen, die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

 

X