Montmartrewijk verkeersvrij voor driedaagse festiviteiten

Naar al jarenlange gewoonte betekent het eerste weekend van augustus in Zottegem afspraak voor de traditionele Montmartrefeesten. Na twee jaar onderbreking wegens corona kan dat nu opnieuw, ditmaal dus van komende vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus op en rond het gelijknamige Montmartreplein.

Op de openingsavond van de festiviteiten staat opnieuw een openluchtmis op het programma. Gedurende een vijftal jaren (van 2007 tot 2011) ging deze door op het plein zelf maar, zoals tevoren en sindsdien, zal deze eucharistieviering ook nu weer plaatsvinden aan de nabijgelegen Sint-Annakapel in de F. De Beckstraat, om 19u30. Voor in geval van regenweer zal daar voor het publiek de nodige overkapping voorzien worden. Daarna zal vanaf 20u30 Alleen met Twee met covers in het genre pop en oldies voor de nodige ambiance zorgen.

Op zaterdag 6 augustus wordt de feestavond ingezet om 18u30 met optredens van Nico en Leah Bien. Zoals al meerdere jaren het geval is, wordt het daarna uitkijken naar de travestieshow van Madame Zaza die vanaf 21 uur haar nieuwste revue ‘Summer Show’ brengt. Op zondag 7 augustus worden de wijkfeesten al vroeg voortgezet met een aperitiefconcert om 11 uur met Rita et les Martins. Vanaf 12 uur kan er aangeschoven worden voor barbecue en om 15 uur neemt Ratatoe plaats op het podium. ’s Avonds krijgen de driedaagse feestelijkheden nog een dubbele muzikale afsluiter met optredens van The Ballroom Bogards om 18u30 en Squeezy Scramble om 20u30. De toegang tot de Montmartrefeesten is gratis.

VERKEERSMAATREGELEN

Naar aanleiding van de Montmartrefeesten zijn volgende speciale verkeersmaatregelen voorzien, die allemaal van toepassing zijn van vrijdagmorgen 5 augustus om 6 uur tot maandag 8 augustus om 18 uur: parkeerverbod op het Montmartreplein en in de Zuidstraat, F. De Meyerstraat en G. Schockaertstraat (deel tussen F. De Beckstraat en Zuidstraat) alsook enkel op vrijdag 5 augustus van 16 tot 21 uur in de F. De Beckstraat (+ ook geen verkeer toegelaten) / Geen verkeer toegelaten op het Montmartreplein en in de F. De Meyerstraat / Alleen plaatselijk verkeer toegelaten in de Zuidstraat (uitzonderlijk in beide richtingen) alsook in de G. Schockaertstraat, F. De Beckstraat en Sint-Annastraat (deel tussen F. De Beckstraat en Van Aelbrouckstraat).

In afwijking van de door de Vlaamse Regering vastgelegde normen voor muziek (en nachtlawaai) hebben de organisatoren van de Montmartrefestiviteiten vanwege het stadsbestuur toelating gekregen om op elk van de feestavonden telkens tot 1 uur ’s nachts muziek te maken.

X