Benjamin Verraes moet het onderspit delven tegen Noor Madsen aan Merelbeke-Station.

Met 94 Elite renners zonder contract en beloften aan de start mochten ze aan Merelbeke-Station meer dan tevreden zijn. Onder de deelnemers ook heel wat buitenlandse renners. Noren, Israëlies, Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Britten, … ze kwamen een beetje van overal. De renners moesten 22 ronden afleggen van iets meer dan 5 km lang. Meteen na de start waren er al ontsnappingspogingen. Maar de eerste 3 ronden was het nog wat spielerei. Toen Moortselenaar Benjamin Verraes er samen met 5 anderen vandoor ging was het meteen menens. In het peleton keek men wat naar elkaar terwijl de leiders vol gas doorgingen. Dit zestal vergrootte iedere ronde de voorsprong tot een maximum van 1’40”.  Jammer genoeg kwamen 2 van de buitenlandse koplopers ten val in een bocht. Benjamin Verraes, Jonas Volkaert, de Noor Magnus Sorbo en de Israëlier Emry Faingezicht keken niet meer om en werkten goed samen.

Half koers kwam er uit de achtergrond toch reactie van 3 renners. Sander Devenijns, Kjell De Potter en Erik Madsen bundelden de krachten en knabbelden elke ronde wat van de voorsprong weg.  Op 7 ronden van het einde konden ze zelfs aansluiten bij de leiders die ondertussen herleid waren tot een trio na de lekke band van Jonas Volckaert. Vanuit het peleton kwam alle reactie veel te laat. Er waren wel nog een zestal renners die nog iets op gang brachten en die later nog het gezelschap kregen van een trio met o.a. Oosterzelenaar Thibault Fostier. Maar zij geraakten niet meer vooraan. Bij het ingaan van de laatste ronde deed de Noor Madsen een ultieme uitvalspoging. Enkel Verraes kon het gaatje met veel moeite dichten. Hij moest alles uit de kast halen om bij de sterke Noor te kunnen aansluiten. Dit duo reed samen naar de aankomst waarbij de Noor Madsen uiteindelijk aan het langste eind trok en Benjamin Verraes naar de tweede plaats verwees. Verraes gaf achteraf grif toe dat het vet van de soep was en dat de Noor echt wel sterk was. De derde plaats ging uiteindelijk nog naar een andere Noor: Magnus Sorbo, die nog een halve minuut moest prijsgeven. De Potter, Faingezicht en Sander Devenijns legden beslag op de verdere ereplaatsen. Jonas Volkaert kon zijn goede wedstrijd toch nog belonen met een mooie zevende plaats op 1’45” van de winnaar.

Uitslag:

  1. Erik Madsen (Nor)
  2. Benjamin Verraes
  3. Magnus Sorbo (Nor) op 35”
  4. Kjell De Potter
  5. Emry Faingezicht (Isr)
  6. Sander Devenijns
  7. Jonas Volkaert op 1’46”
  8. Oliver Grave (Nzl)
  9. Cédric Defreyne
  10. Thibault Fostier
X