Bruisend Balegem verwacht duizenden bezoekers

Gratis evenement

Op zondag 14 augustus is het zover, de tiende editie plaats van Bruisend Balegem, al omschreven als de Gentse Feesten op één dag. Als dat geen compliment is. Op die typische Balegemse manier bezorgt het B.B. – comité de duizenden bezoekers een fantastisch, muzikaal, cultureel, kunstrijk en folkloristisch spektakel. In landelijk Balegem valt opnieuw heel veel te beleven. Een dag om voluit te genieten. Balegemnaars zijn gastvrij. Elke ‘haringeter’ (dé koosnaam van de Balegemnaar) heet u welkom op zondag 14 augustus. Laat u het menu van Bruisend Balegem smaken. Iedereen is welkom om te genieten van een brede waaier activiteiten.
Intussen hebben de opperbruiser Christ Meuleman en de bruisers hun ambitie al bereikt om van Bruisend Balegem een toeristisch en cultureel evenement topevenement in Oost – Vlaanderen te maken. Bruisend Balegem zal opnieuw mega-goed zijn. Er wordt een ware ‘mensenzee’ verwacht. En het moet gezegd, het B.B. – comité heeft voor de tiende editie alles uit de kast gehaald. Het wordt op zondag 14 augustus weer ‘bakske’ vol met een ganse sliert vedetten, steengoede bands, straattheater, dorpsontbijt, animatie, rommelmarkt, oude ambachten, Marché aux Bons Vivants, kunst, foto-expo, dorpsontbijt, oldtimers- en tractorshow en veel foods & drinks. De sterke ingrediënten van Bruisend Balegem blijven ook op editie 2022 intact. Vijf podia, opwindend straattheater met De Dromenkoper, De Sierk Mobiel, De Toeterman en Het Straatcircus, leuke animatie, verrassingen alom. Het publiek gaat kennis maken met oude ambachten, kunst, expo ‘Balegem vroeger en nu’, veel kramen op de rommel- en antiekmarkt, tuffende  oldtimers én tractoren. En eten en drinken ontbreekt nooit op Bruisend Balegem. Lekkerbekken, levensgenieters, pure Bourgondiërs,…zullen genieten van asian food, aardappelgerechten gecombineerd met streekproducten, groenten & vlees, oliebollen, appelbeignets, Japanse food, mattentaarten, gebak, cuberdons, broodjes met beenhesp, kruidenspek, pizza’s, wafels, pannenkoeken, Aalsterse vlaaien, artisanaal gebak, vegan Tom Poes, muffins, bewaarwafeltjes en uiteraard hectoliters (streek)bier, koffie, en den ‘Balegemsen’ natuurlijk, de beste die er is. Vier maar het goede leven. Wel zal er geen vuurwerk zijn. ‘We hebben alle begrip voor de beslissing van de overheid, wegens de extreme droogte, uit veiligheid, wordt het vuurwerk gecanceld’, klinkt het bij opperbruiser Christ Meuleman.
Bruisend Balegem 2022 wordt een hoogdag van amusement en cultuur. Het comité wil een publiek van alle leeftijden een leuke en genietbare zondag bezorgen.  Opperbruiser Christ Meuleman heeft veel woorden van dank voor het vriendenteam der Bruisers, de sponsors, het gemeentebestuur, de gemeentelijke diensten, de politie en de vele medewerkers. Alle bezoekers zijn welkom op Bruisend Balegem, een jubileumeditie.  (mvdv, foto’s ddl)
X