Landelijke Gilde bezorgt je veel pret in maïsdoolhof

Toegankelijk op 13, 20 en 21 en 27 en 28 augustus

Op donderdag 11 augustus heeft Landelijke Gilde in aanwezigheid van college van burgemeester en schepenen, jong LG (gloednieuw team, er waait duidelijk een nieuwe wind in de  rangen van Landelijke Gilde Oosterzele) én de pers de maïsdoolhof gelegen aan de Geraardsbergsesteenweg 242A in Oosterzele voorgesteld. Burgemeester Johan Van Durme kreeg de eer het lint door te knippen. Ga op ontdekkingstocht, beleef een leuk avontuur, je kan op zaterdag 13 augustus en ook nog in de weekends van 20 en 21 en 27 en 28 augustus op pad in de maïsdoolhof. Je kan telkens op pad tussen 14 u tot 18.

Landelijke Gilde heeft een maïsdoolhof uitgewerkt voor jong en oud op een terrein van 1,3 ha met in totaal 2,3 km aan gangen. Het idee rijpte allang bij voorzitter Landelijke Gilde Danny Meersman. Door corona was het een lange tijd heel moeilijk om een activiteit te organiseren. Maar vorig jaar kon het event voor de eerste keer doorgaan. Door het grote succes, men noteerde op de eerste editie 1600 deelnemers, het weer viel vorig jaar niet altijd mee, kon een tweede editie niet uitblijven. Het bestuur van Landelijke Gilde stond meteen achter het  initiatief van de immer goedgeluimde voorzitter Danny Meersman. Het is duidelijk LG heeft een voorzitter en een bestuur dat van van aanpakken weet, en wordt nu  ook nog eens  uitstekend geruggensteund door een ronduit schitterend Jong LG.  Zo gezegd, zo gedaan. Er werd een parcours met gangen aangelegd op een terrein van ongeveer 13.000 vierkante meter met in totaal 2,3  km aan gangen.  Wie op de dool is, zal willens nillens een langere afstand moeten afleggen. In elk geval dankzij Landelijke Gilde Oosterzele zal je veel pret beleven in de knap aangelegde doolhof. Niet alleen voor de volwassenen, maar bovenal voor de kinderen is het een leuke activiteit.

In de speeches van burgemeester Johan Van Durme en schepenen Els De Turck, Marleen Verdonck en Elsy De Wilde (CD&V) blijkt dat er veel begrip is voor het standpunt van de landbouwers in de problematiek van het stikstofdossier, ze lieten duidelijk hun sympathie blijken voor de landbouw. De boerenstiel wordt bedreigd door het stikstofakkoord. ‘Een perfect signaal dat je niet bij de pakken blijft zitten’, speechte burgemeester Van Durme. Er werden ook in Oosterzele veel bezwaren ingediend tegen het PAS.

Er is ruime parkeergelegenheid op een nabij gelegen veld. Deelnemen kost 3 euro, kinderen tot en met 9 jaar krijgen gratis toegang.  Op het einde van de tocht verwelkomt Landelijke Gilde je graag in hun stemmige ‘Zomerbar’. Maïsdoolhoven hebben een magische aantrekkingskracht. Zak eens af en beleef een spannend avontuur, in de maïsdoolhof is het een en al vreugde. Flaneren en nadien lekker blijven zitten in de zomerbar met heel verzorgde frisdranken, lekkere streekbieren (proef een het Gijzelaarke) precies wat een zomerbar moet zijn. Relaxen. LG hoopt op een stralende zonnetje, de weersvoorspellingen zien er goed uit. Klinkt de combinatie van maïsdoolhof en zomerbar je als muziek in de oren? Dan moet je absoluut richting Geraardsbergsesteenweg 242A Oosterzele.  Info: Danny Meersman, 0486 91 44 22, LG.oosterzele@gmail.com. (mvdv, foto’s ddl)