©RV - Raad van bestuur Werkpunt Ninove

Werkpunt Ninove investeert 25.000 euro in de opstart van Ninoofse fietskoerierdienst Snel en Wel

Werkpunt Ninove vzw investeert 25.000 euro in de opstart van de Ninoofse fietskoerierdienst Snel en Wel. Ze kocht daarvoor 9 stevige elektrische postfietsen aan en stelt deze ter beschikking aan dit sociaal en duurzaam initiatief.

Grote investering in de sociale werkgelegenheid in Ninove.

Met deze grote investering in sociale tewerkstelling benadrukt de raad van bestuur de sociale gedrevenheid van Werkpunt Ninove vzw.

©Sophie Richez – Jordy De Dobbeleer

Voorzitter Jordy De Dobbeleer: “We zijn een sociale dienstencheque-onderneming, geworteld in de Ninoofse sociale sector. We hebben altijd een hart gehad voor sociale tewerkstelling, zie naar ons verleden als PWA-onderneming. Zelf geven we veel arbeidskansen als werkgever aan meer dan 50 poetshulpen. En we gaan verder, want in navolging van onze statuten, willen we de lokale arbeidsmarkt verder stimuleren en versterken. Met deze investering zorgt Werkpunt Ninove voor een boost voor de sociale werkgelegenheid in Ninove.”

 

Sterk merk en creatie van 9 extra arbeidsplaatsen

©Sophie Richez – Yves Evenepoel voorzitter Open Vld Ninove

Bestuurslid Yves Evenepoel was pleitbezorger van de samenwerking met fietskoerierdienst Snel en Wel: “Met deze investering ondersteunen we de komst van een sterk merk uit Aalst en de Vlaamse Ardennen naar Ninove. Ze hebben de kennis hoe een fietskoerierdienst werkt en hebben ervaring met de specifieke doelgroep. Hun komst betekent ook 9 extra sociale tewerkstellingsplaatsen. ”

 

Welkom in Ninove

Snel en Wel is een onderdeel van Steunpunt Welzijn vzw.
Steunpunt Welzijn VZW – coördinator Peter Dauwe bedankt Werkpunt Ninove voor de investering: “Deze grote investering kan niet onderschat worden. Het zorgt er niet alleen voor dat ons financieel plaatje klopt maar ook dat we ons hier welkom voelen. Ook het stadsbestuur is enthousiast. Zo wordt het lokaal infoblad reeds door onze fietskoeriers bedeeld.”