Kermis in Zottegem-centrum: open of gesloten?

Ter gelegenheid van de kermis in het Zottegemse stadscentrum, van zaterdag 20 tot dinsdag 23 augustus, wordt de werking van de verschillende stadsdiensten op een lager pitje gezet (gesloten of minimumbemanning). Zowel ’s zaterdags als op maandag zal de dienst burgerzaken wel open zijn zoals gewoonlijk (enkel op afspraak) maar op dinsdag blijft het Administratief Centrum Sanitary helemaal dicht. Dan is er trouwens voor alle diensten van het lokaal bestuur (lees: alle stads- en OCMW-diensten, met uitzondering van het WZC Egmont) een collectieve verlofdag geregeld.

Dit betekent dus dat ook het Sociaal Huis op de OCMW-site en het infokantoor van de dienst toerisme in het stadhuis op de Markt alsook de technische dienst (+ magazijn) aan de Ballingsweg op kermisdinsdag gesloten zullen zijn. Het zwembad Bevegemse Vijvers blijft dicht van zondag 21 tot en met dinsdag 23 augustus. De stadsbibliotheek aan de Buke zal zowel op kermismaandag als -dinsdag gesloten zijn en ook in het Hemelrijk zal er op deze beide dagen geen speelpleinwerking zijn.

Voegen we hier nog ter informatie aan toe dat er bij Bpost geen rekening meer gehouden wordt met lokale kermissen of festiviteiten; het postkantoor aan de Hoogstraat zal dus op de kermisdagen open zijn zoals gewoonlijk. Dit is ook het geval voor het Ilvarecyclagepark aan de Ballingsweg.