Wielerfeest met elite zonder contract & beloften, gentlemen en junioren in Gijzenzele

Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels. Gijzel Kirmesse, dat is ook volop music – time

Decennialang worden tijdens Gijzel Kirmesse wielerwedstrijden georganiseerd. Gelukkig mag er opnieuw gekermist én gekoerst worden. Noteer alvast in je agenda. Op vrijdag 26 augustus en zaterdag 27 augustus krijg je een heus wielerspektakel voorgeschoteld. Op vrijdag 26 augustus starten de elite zonder contract en beloften om 16 u 30, op zaterdag 27 augustus de gentlemen om 13 u 30 en de junioren vlammen vanaf 15 u 45. Inschrijvingen bij VDM, Schoolstraat 8. Kermissfeer, sportief vermaak, heroïsche duels, een uitgelezen parcours, sfeer, pintjes, en om de haverklap passerende wielrenners: de ingrediënten van de wielerwedstrijden in Gijzel.
Gepassioneerd door de mythe van het wielrennen. Het wielercomité  organiseert er zijn koersen met hart en ziel. Met overtuiging en dat leidt tot mooie organisaties. De editie 2022 zal eveneens succesvol zijn. De deelnemers staan te popelen om opnieuw volop te koersen in ‘Gezellig Gijzenzele’. Uit alle hoeken van de provincie zullen wielerliefhebbers naar het landelijk en ongerept Gijzenzele afzakken. De fans maken zich weer op om met een groot hart de strijd van de elite zonder contract, de gentlemen en de junioren te volgen. Winnen in Gijzel, het spreekt aan. Elke deelnemer wil de zege op zijn visitekaartje. De kermiskoersen in Gijzenzele zijn populair. Altijd zo geweest. De organisatoren hopen op  spannende wedstrijden en uiteraard op veel volk. De blijmoedigheid die men daar op de ‘kirmesse’ aantreft is ronduit schitterend.
Gijzenzele wordt op vrijdag 26 augustus en op zaterdag 27 augustus het mekka van de wielerliefhebbers. Een uitgelezen deelnemersveld , een mooi parcours, staan letterlijk en figuurlijk garant voor topdagen voor de wielerliefhebbers. Het wielercomité nodigt u van harte uit en wil veel mensen warm maken voor het wielerevenement. Wees getuige van het wielerfeest ‘Gijzelkoerse’. (mvdv, foto’s ddl)
Gijzel Kirmesse, dat is ook volop music – time  Tijd om te knallen  
Keer op keer, blijven we ons verbazen hoe de Gijzenzelenaars erin slagen om vier dagen aan één stuk zo’n uitgebreid kermisprogramma voor te schotelen. Want hoe je het draait of keert, het blijft een krachttoer. Het zijn slimmerds in Gijzenzele, de kermisvrienden hebben het goed voor met hun feestende inwoners en feestvierders uit de fusiegemeente en de regio. De bedoeling is dat het dorpsplein een ontmoetingsplaats is waar mensen de sfeer maken. Geen wereldvedetten op de kermis, maar wel mega goede zangers en zangeressen, deejays en bands met veel zangtalent, sfeer en ambiance. Muziek en nog eens muziek in Gijzel Kirmesse. Kortom een concept dat perfect past in ‘Gezellig Gijzenzele’.
One Dollar Trio, Silke Van Durme, Hammertime, Koninklijke Fanfare Orkest Volksopbeuring Massemen, John, De Helaasheid der Zingen, Jo Vally, Kevain, Das Rock en de mega – goede deejays Danny Gaethofs, Dave & Danny, Jazzy Max, Boer Boerie en Geert komen langs op Gijzel Kirmesse en daar hoeft u helemaal niets voor te betalen. De Kermisvrienden zijn trots dat ze alweer eens de ‘kirmesse” gratis kunnen aanbieden. Zeker in een tijd waarin veel mensen de rekening moeten maken van wat ze wel en niet meer kunnen doen. Alles is een pak duurder geworden. Maandagmiddag vanaf 12 u klinkt op het dorpsplein achtergrondmuziek, met veel dank aan Fabienne Delanghe. Muziek maestro, op alle dagen van de ‘kirmesse’. Het platform van Gijzenzeelse verenigingen trakteert de feestgangers op veel events en een resem optredens. De goesting is groot, het aftellen is nu echt begonnen. Vier dagen lang mag je uit de bol gaan in Gijzel, maar hou het binnen de grenzen van het fatsoen. ‘Gijzel Kirmesse’ oogt veelbelovend. De vorige edities heeft het platform van Gijzenzeelse verenigingen vastgesteld dat alle feestgangers hebben genoten van wat de kirmesse te bieden heeft. Maar de programmering van de kirmesse is een never ending story. De ‘kermisvrienden’ zijn de auteur van het verhaal met vele hoofdstukken (45 ! items op editie 2022) waarvoor veel creativiteit nodig is. Achter Gijzel Kirmesse schuilt een lange geschiedenis. De organisatoren willen het verhaal een verdere boeiende richting geven. Het is de bedoeling dat het een volksfeest blijft. In Gijzel feesten de bewoners nog massaal mee. Dankzij de vele sponsors (in het heel luxueus programmaboekje staat te lezen dat er meer en meer sponsors het zinvol vinden de kirmesse te steunen, mooi toch) kan het heerlijke menu dat het programma van Gijzel Kirmesse biedt, geserveerd worden. Met héél veel dank. In ieder geval, Gijzel is klaar voor heel veel volk. (mvdv, foto’s ddl)