Bill & The Burners palmen de burchtsite in, te Herzele

laatste burchtconcert op dinsdag 30 aug met Chezkit

Bill & The Burners is de relatief nieuwe band rond frontman Howlin’ Bill.

  De naam werd omgedoopt naar Bill & The Burners en iedereen was tevreden en de toekomst verzekerd….ware het niet dat de pandemie toch nog voor de nodige problemen zorgde. Een bezettingswissel drong zich op wat resulteerde in:

  • Howlin’ Bill: zang en mondharmonica
  • Magic Frank Pauwels: drums
  • Junior Jay (Johan de Laat): gitaar en backing vocals
  • Brother Jebediah Kupfernagel (Hans De Veene): bas en backing vocals

De band speelt een frisse fix van blues & roots met invloeden van rock ‘n’ roll, country, rockabilly en andere Amerikaanse sub genres.

De imposante Bill Howlin’ betrad het podium, gewapend met wandelstok neemt plaats op een hoge kruk neemt zijn mondharmonica en opent zo het voorlaatste burchtconcert optreden.  Bill heeft een krachtige, zware aangename stem, en kan verdomd goed zingen.Magic Frank is heel handig met de drumsticks en trommels. Junior Jay bespeelt met veel emotie en enthousiasme de snaren van zijn Telecaster en zingt.Deze band is n mooie/goede mix van jong en oud.

Chezkit sluit het burchtconcert seizoen af

Een Coverband, waar je niet op kan blijven stilstaan,.. Muziek van alle tijden.
Klassiekers van de jaren 60 tot nu. Rock, disco , funkOp hun repertoire staan legendarische covers van onder andere CCR, The Beatles, The Rolling Stones, Status Quo, Gorky, Joan Jett, Tina Turner, Sister Sledge en The Pointer Sisters.