Meerdere bewoners met corona besmet in WZC De Populier

Geraardsbergen. In het woonzorgcentrum De Populier is er een uitbraak van Covid-19 of corona. Volgens een officiële mededeling – die aan de ingang van het WZC hangt – gaat om twee bewoners, maar volgens informatie van binnen De Populier zouden er intussen meer bewoners besmet zijn met het coronavirus. Intussen zijn er maatregelen afgekondigd die zeker gelden tot woensdag 31 augustus.

‘In het woonzorgcentrum De Populier hebben twee bewoners positief getest op Covid-19. De twee bewoners vertonen milde symptomen en verblijven in quarantaine. De gezamenlijke activiteiten op deze afdeling worden voorlopig opgeschort’, staat te lezen in een officiële mededeling die aan de ingang van het WZC hangt.

In overleg met o.a. het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid werd beslist om een aantal maatregelen te nemen: sinds dinsdag 23 augustus zijn alle medewerkers die in contact met de bewoners komen verplicht om een chirurgisch mondmasker te dragen ‘van bij het betreden tot het verlaten van het WZC.’ Ook de bezoekers van het WZC zijn verplicht om dergelijk masker te dragen.

Deze maatregel is in voege tot en met woensdag 31 augustus en wordt continu geëvalueerd. Volgende afspraken blijven gelden: handontsmetting, ventileren en verluchten. Er wordt gevraagd om niet op bezoek te komen wanneer u zich ziek voelt of symptomen vertoont die kunnen wijzen op een besmetting. ‘Stel uw bezoek uit wanneer u in contact bent geweest met een besmette persoon.’

Volgens informatie die we van binnen het WZC De Populier kregen, zouden er intussen meerdere bewoners besmet zijn met Covid-19. Aan de besmette personen wordt gevraagd om hun kamer niet te verlaten, liet onze bron ons weten.

Julien Borremans