© Wielerorganisatie Erwetegem

Ook drie wielerwedstrijden op Erwetegemse kermisaffiche

Onder het meterschap van Jolien D’hoore

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt Wielerorganisatie Erwetegem ervoor dat er ter gelegenheid van de kermis in deze deelgemeente ook wielrennen op het programma staat, ditmaal met drie wedstrijden voor dames op zondag 28 en maandag 29 augustus, telkens met start en aankomst op de Kattenberg maar over een (deels) verschillend parcours.

Vermeldenswaard is zeker ook dat streekgenoot Jolien D’hoore – afkomstig van Merelbeke, nu wonende in Dikkele – die eind vorig seizoen een punt zette achter haar loopbaan als actieve wielrenster, werd bereid gevonden om haar naam te lenen aan deze wedstrijden en om het meterschap ervan te aanvaarden. Op die manier zien dus in Erwetegem de Jongerenprijs Jolien D’hoore (voor jeugdcategorieën) en de Grote Prijs Jolien D’hoore (voor dames-elite) het levenslicht. De drievoudige nationale kampioene en Olympische bronzen medaillewinnares komt overigens de winnaressen aan de Kattenberg persoonlijk in de bloemetjes zetten en zal zelf ook gehuldigd worden vóór aanvang van de wedstrijd voor dames-elite op maandag.

Nieuw op het programma is een funwedstrijd voor meisjes en dames vanaf 18 jaar waarmee het wielergebeuren op zondag opent om 13u30. Zij moeten zevenmaal een omloop van 4,8 km afleggen (in totaal 33,6 km) via de Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede (over spoorwegbrug), Smissenhoek, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. Daarna volgt op zondag de Jongerenprijs Jolien D’hoore voor de dames-jeugd. Daarbij krijgen de meisjes-juniores (die eerst starten om 15u30) en de meisjes-nieuwelingen (die invallen na twee ronden) respectievelijk negen en zeven keer volgende omloop van 8,1 km onder de wielen: Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede (over spoorwegbrug), Klemhoutstraat, Potaardestraat, Gaverland, Smissenhoek, Wijnhuizestraat, Krassestraat, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein en terug Kattenberg. Dit is ook het parcours waarop op maandag de dames-elite de Grote Prijs Jolien D’hoore zullen betwisten met start om 14u30 (elf ronden, totaal 89,1 km). Deze wedstrijd telt tegelijk mee als de 33e manche van de Ladies Cycling Trophy.

VERKEERSMAATREGELEN

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijden voorziet een tijdelijk politiereglement een aantal speciale verkeersmaatregelen. Voor de inrichting van de start- en aankomstzone zal er op beide dagen reeds vanaf 10 uur niet mogen geparkeerd worden in de Kattenberg. In de andere (voornoemde) straten of in het stuk ervan dat deel uitmaakt van het parcours, zal er op zondag 28 augustus vanaf 12 uur en op maandag 29 augustus vanaf 12u30 parkeerverbod zijn (op zondag in de Klemhoutstraat, Potaardestraat en Gaverland pas vanaf 14 uur). Ook zal in de meeste van die straten ’s zondags vanaf 13 uur en op maandag vanaf 13u30 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (in de rijrichting van de rensters). In het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen de Smissenhoek en Krassestraat alsook in het gedeelte van de Ragestraat tussen de Smissenhoek/Kloosterstraat en Engelstraat zal alleen plaatselijk verkeer mogen. Al deze verkeersmaatregelen gelden op zondag tot 18u30 en op maandag tot 18 uur.