Parkconcerten lokken veel volk naar Pastorietuin Moortsele

Genietbare avondjes met Raske Drenge, Frimout, Het Scheldeoffensief, Cisco Herzhaft Trio en Yokan

Met een sterk optreden van Yokan werd op donderdagavond 25 augustus de editie 2022 van de parkconcerten afgesloten. Men noteerde telkens een ruime belangstelling voor de parkconcerten met Raske Drenge, Frimout, Het Scheldeoffensief (toonmoment atelierwerking) en Cisco Herzhaft Trio (met Tom De Wulf) en Yokan. Wat een editie! Alles zat mee, zomerse avonden in de mooie en sfeervolle pastorietuin van Moortsele. Onze Nuus – fotograaf Danny De Lobelle brengt het mooi in beeld. De cultuurdienst en schepen van cultuur Orville Cottenie blijven inzetten op ontmoeting en gezelligheid. De parkconcerten waren nu ook GRATIS, dank u wel, cultuurdienst. Perfecte avondjes. De parkconcerten bieden de Oosterzelenaars de kans om je vrienden en kennissen terug te zien, nieuwe vriendschappen te smeden, én nieuwe geluiden te ontdekken. Kortom, alweer een augustus vol muziek.
 
De cultuurdienst is Speelplein Kriebelplezier, vzw On Stage, De Gijzenzeelse Kerkuilen en WWOO Scheldewindeke dankbaar voor de medewerking. Ze leiden met veel enthousiasme de parkbar. De cultuurdienst zette nog maar eens zijn schouders onder de Parkconcerten. Op de editie 2022 werd een brede waaier aan muziekstijlen aangeboden. Sinds de start veertien jaar geleden heeft de cultuurdienst een uniek imago gecreëerd. In die optiek blijft men zoeken naar nieuwe bands om je te laten kennis maken met een bepaald genre. En alweer bleek de pastorietuin het feeëriek decor voor een traditie van jaren, de parkconcerten. De pastorietuin groeide uit tot een veilige haven voor muzikale ontdekkingen, deugddoende ontmoetingen en sociaal contact bij een lekker drankje. Vier Oosterzeelse verenigingen baatten met veel goesting de parkbar uit. Het dankbaar publiek steunde op die manier hun geteisterde clubkassen, corona heeft twee jaar roet in het eten gegooid.
De muziekliefhebbers kregen ook nog een toemaatje met een apero concert op zondag 21 augustus. Met veel dank aan Neos, dat ‘De Swalm Riverjazz band’ wist te strikken. We zijn nu al zeker dat de cultuurdienst doorgaat met de parkconcerten.  In 2008 ging Cultuurdienst Oosterzele de experimentele toer op met parkconcerten in de pastorietuin in Moortsele. We kennen intussen al lang het antwoord. Er is duidelijk een publiek voor. Er komt telkens een geïnteresseerd publiek opdagen. De Oosterzelenaars het gevoel geven dat het park ook hun tuin is, waar het heerlijk is om mekaar te ontmoeten. Een gezellig avondje onder vrienden.  Ook in 2023 zal het draaien om muziek, ontmoeten, ontdekken, ontstressen en beleven. (mvdv, foto’s ddl).