Bestuurder voor de vijfde keer in één jaar betrapt op rijden onder invloed van alcohol

Geraardsbergen/Lierde. Zowel op zaterdag 27 als op zondag 28 augustus controleerde de verkeerspolitie van de politie Geraardsbergen/Lierde op alcohol- en drugsgebruik, snelheidscontroles en andere verkeersinbreuken. ‘De controles blijken meer dan nodig’, laat de politie weten. Een motorrijder werd betrapt met een snelheid van 195 km/u. Vier autobestuurders reden onder invloed van drugs. Een chauffeur werd voor de vijfde keer op één jaar tijd betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

‘Dat controles nodig zijn en blijven, wordt helaas duidelijk in de vastgestelde overtredingen. Zo werd een motorrijder betrapt die tegen 195 km/u over de weg scheurde waar een max. toegelaten snelheid van 90 km/u van toepassing is’, laat de politie weten. De bestuurder negeerde bovendien een oranje verkeerslicht en overschreed meerdere malen een volle witte lijn.

Vier autobestuurders reden onder invloed van drugs. Een andere bestuurder werd voor de vijfde maal op één jaar betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Er werd contact met het parket opgenomen. Het voertuig werd in beslag genomen en het rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Verder werd een motorfiets geflitst aan een snelheid van 195 km/u, waar max. 90 km/u was toegelaten. De bestuurder negeerde ook een oranje verkeerslicht én overschreed tot tweemaal toe een witte volle lijn. Zijn motorfiets werd in beslag genomen en het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

Tijdens de controles werd een niet verzekerde wagen, waar de bestuurder bovendien niet in het bezit van een rijbewijs was, in beslag genomen. Verschillende processen-verbaal werden uitgeschreven met betrekking tot een keuringsbewijs, knalpotterreur, gebruik van gsm achter het stuur, het niet dragen van de gordel…
Ook werd er een voertuig in beslag genomen wegens het tunen van een uitlaat.

Julien Borremans

Meer info: https://politie.be/5428/