Herzeelse leerkrachten duiken Zwalmse natuur in om schooljaar voor te bereiden

De leerkrachten en directies van de gemeentelijke basisscholen in Herzele gingen maandag naar Klein Zwitserland in Sint-Maria-Latem (Zwalm) om daar in alle rust de start van het nieuwe schooljaar voor te bereiden.

Het ging om de 64 leerkrachten en directies van de Vlindertuin, Kersentuin en het Essenhofje. Klein Zwitserland, meer info via deze link, zorgde voor “een veerkrachtige en verbonden start”, aldus Els De Durpel, directeur van GBS Herzele. “We kozen voor onze startvergadering en teambuilding voor een ander kader om onze leerkrachten even uit hun vertrouwde omgeving halen en hen laten nadenken over het positieve van onderwijs want in de media worden we er immers wel eens doorgehaald. De dag werd opgedeeld in twee blokken. In de voormiddag was er het inhoudelijke waarbij wetgeving en de praktische organisatie werden bekeken, maar er werd ook nagedacht over het onderwijs van en in de toekomst. In de namiddag ging het er dan weer losser aan toe met een boottochtje en een gezellig samenzijn.”