Mathieu van der Poel wint oudste kermiskoers van het land

Beeld: Sophie Richez

Geraardsbergen. Mathieu van der Poel heeft woensdag 31 augustus de 104e editie van de Stadsprijs Geraardsbergen, de oudste kermiskoers van het land, gewonnen. Van der Poel won afgetekend en liet andermaal een aantal flitsen van zijn klasse zien. De Stadsprijs werd voor de laatste keer in zijn huidige vorm gereden. Geert Pieraert – de voorzitter van het Sportverbond Geraardsbergen – ontkent de feiten niet maar wijst erop dat het afscheid van de Stadsprijs eerder moet gezien worden als een begin van een veel breder project. Volgens insiders is het van belang om de Stadsprijs te upgraden tot een groter en breder project. De Stadsprijs in zijn huidige vorm heeft geen toekomst meer.

Julien Borremans

Lees ook:

Stadsprijs Geraardsbergen maakt plaats voor ambitieuzer wielerproject