Sint-Maria-Oudenhove: rensters in aantocht

Ter gelegenheid van de kermis in Sint-Maria-Oudenhove organiseert het plaatselijke Wielercomité Oudenhove op zondag 4 september een wielerwedstrijd – Grote Prijs Doltcini voor dames-elite, met start om 14u30 en aankomst ter hoogte van café ’n Haze in de Faliestraat.

Deze wedstrijd telt ook mee als 35e manche van de Ladies Cycling Trophy. Voor een rit van in totaal 88,2 km moeten de rensters zeven keer volgende omloop van 12,6 km afleggen: Faliestraat, Pijperzele, Spende, Caudenberg, Eikenmolen, Lammerstraat, Bontestraat, Vijfstraat, Vossenholstraat, Elverenberg, Kasteeldreef, Meierij, Groenstraat, Berendries, Brakelstraat, Sint-Hubertusplein en terug Faliestraat.

Met het oog op een veilig verloop van deze wielerwedstrijd voorziet een tijdelijk politiereglement op Zottegems grondgebied (de omloop doet ook het grondgebied Lierde en Brakel aan) vanaf 13 uur parkeerverbod in de Faliestraat, Pijperzele, Lammerstraat, Bontestraat, Vijfstraat, Vossenholstraat, Brakelstraat en Sint-Hubertusplein (rijbaan). Ook zal in de meeste van de straten die deel uitmaken van het parcours, vanaf 13u30 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (alleen toegelaten in de rijrichting van de rensters). Al deze verkeersmaatregelen zullen van kracht zijn tot 18u30.