2800 deelnemers wagen zich in maïsdoolhof en beleven leuk avontuur

Landelijke Gilde blij met ruime belangstelling

Dankzij Landelijke Gilde Oosterzele hebben 2.800 bezoekers veel pret beleefd in de knap aangelegde maïsdoolhof aan de Geraardsbergsesteenweg in Oosterzele. Op 13, 20, 21 ,27 en 28 augustus kon je op pad in de maïsdoolhof. De eerste editie, vorig jaar, lokte 1600 deelnemers. Dit keer waagden 2.800 deelnemers zich in de maïsdoolhof. ‘Van een mega succes gesproken, de uitschieter was zondag 21 augustus met bijna 1.000 bezoekers’, glundert voorzitter Danny Meersman, alweer ronduit schitterend geruggensteund voor het LG-bestuur en Jong LG. ‘Heerlijk om mensen zo te zien genieten in een heuse vakantiestemming’.

Landelijke Gilde had een maïsdoolhof uitgewerkt op een terrein van 1,3 ha met in totaal 2,3 km aan gangen. Het idee rijpte allang bij LG, na de veelbelovende start in 2021 kon een tweede editie niet uitblijven. Er werd nu een parcours met gangen aangelegd op een terrein van ongeveer 13.000 vierkante meter. Wie op de dool was moest willens nillens een langere afstand afleggen, maar niemand die erom baalde. In elk geval heeft Landelijke Gilde Oosterzele je veel pret laten beleven. En de kinderen (ruim 900) vonden het ‘wree wijs’. ‘Héél leuk’, klonk uit de vrolijke zomersnoetjes. Mooi, één en al vreugde. De kinderen konden zich ook uitleven op het land en in het springkasteel. Maïsdoolhoven hebben een magische aantrekkingskracht bij jong én oud. Al wie afzakte naar de maïsdoolhof beleefde een spannend avontuur.

Op het einde van de tocht verwelkomde Landelijke Gilde je in hun stemmige ‘Zomerbar’. IJsjes vlogen de deur uit. De tapasbordjes waren erg in trek. En of in deze zomerse temperaturen de (streek)bieren en de frisdranken smaakten. ‘En dan brachten ook tal wat mensen enkel een bezoek aan de zomerbar. We hebben ook een tiental nieuwe leden kunnen registreren, je kan nog altijd lid worden en aansluiten voor een prikje. Ik wens het bestuur, de medewerkers hartelijk te danken voor het vlekkeloos verloop, ook veel dank aan de sponsors, het maakt onze werking toch gemakkelijker, en last but not least 2800 maal dank aan de deelnemers. En nu op naar de volgende uitdaging, de ‘maïsparty’ van Jong LG in de feesttent tussen de maïs’,  besluit een zielsgelukkige voorzitter Danny Meersman.

Flaneren en nadien lekker blijven zitten in de zomerbar met heel verzorgde frisdranken, lekkere streekbieren, ijsjes, tapas,…en dit in een stralend zonnetje (wat een hete zomer 2022),  precies wat een zomerbar moet zijn. Relaxen. Het bleek, de combinatie van maïsdoolhof en zomerbar, een goed huwelijk. Dat is genieten. Lid worden van LG? Info: Danny Meersman, 0486 91 44 22, LG.oosterzele@gmail.com. (mvdv, foto’s ddl)