VIDEO: KSV Sottegem met bravoure in eerste wedstrijd voorbij Borsbeke

Borsbeke zonder punten naar huis gestuurd

Een mooiere affiche konden beide ploegen zich niet dromen. De openingswedstrijd tussen de beide ploegen die vorig seizoen de 2e provinciale reeks kleurden. TK Borsbeke werd terecht kampioen en KSV Sottegem ging dan maar over via de eindronde. Allebei met een karrevracht aan punten.

En net die twee ploegen stonden vanavond opnieuw tegenover mekaar.

De supporters van Borsbeke waren in elk geval zeker van hun zaak. Ze zouden met grote cijfers winnen. Hier en daar hoorde ik zelfs 0-7 als uitslag.
Het moet gezegd, ook voorzitter Didier De Baere was niet zeker van zijn zaak een vreesde voor een afstraffing.

Technisch directeur Rojdi Ben Ahmed, samen met zijn side kick André De Blanc hadden het erover dat hun ploeg wellicht nog niet fysisch 100 % was en ze bijkomend het technisch vernuft van Borsbeke zou moeten ondergaan. Maar ook dat ze zouden voetballen als KSV Sottegem, met een hart en met inzet. De supporters zouden voor de rest zorgen.

Maar van al die beslommeringen waren de spelers van KSV niet op de hoogte en ze wilden voetballen zoals ze gewoon zijn om te doen.

Niet minder dan  650 supporters hadden er zin in en zorgden voor veel sfeer.

Het begin van de wedstrijd leek als in een droom voor Sottegem. Zij flirtten reeds na 15 seconden met de openingsgoal die jammer genoeg werd gemist door Jasper Heymans.

Aan de overkant kreeg Schamp een eerste gele kaart onder de neus geduwd door de goed leidende scheidsrechter, wegens al te hevig protest.

En opnieuw, na 7 minuten had Sottegem de kans om de score te openen via Klaas Janssen maar zijn schot ging onbesuisd over.
Nadien herstelde Borsbeke het evenwicht en moest Daan Ronse een klasseredding uit zijn mouw schudden om de 0-1 te voorkomen.
De twee doelmannen zorgden allebei voor een opgemerkte prestatie in de wedstrijd en hadden mooie reddingen nodig om de stand op 0-0 te houden.

Borsbeke nam volop het heft in handen en Sottegem moest zich even herpakken. Matthias Schamp besloot op de paal en daar had doelman Ronse even een konijnenpoot in de achterzak. Borsbeke bracht met verzorgd voetbal Sottegem wel wat uit zijn evenwicht en dus was het harken om de nul op het bord te houden.

Aan het einde van de eerste helft kon het 2-2 op het bord hebben gestaan , maar het bleef toch 0-0.

In het begin van de tweede helft moesten we twee stroomonderbrekingen trotseren, maar dan nam Sottegem de wedstrijd resoluut in handen.

Het zo gevreesde Borsbeke keegt nog amper een deftige aanvalt aan elkaar gebreid.

En ei zo na komt KSV Sottegem op voorsprong. Althans dat had het moeten staan. Na een mooi uitgespannen aanval komt de bal via een sterke Jarne Van Iseghem tot in de voeten van Heymans die jammer genoeg de lege goal leeg laat en de bal hoog naar de eeuwige maïsvelden stuurt.

Maar uitstel is geen afstel en in de 70e minuut kan Robin De Beck met een mooi geplaatste kopbal de 1-0 op de bordjes brengen.

Grote vreugde uiteraard bij de supporters die zien dat hun ploeg fysisch hun beentje kunnen zetten naast die van Borsbeke.
Borsbeke wil wel gelijkmaken maar lijken tegelijkertijd een beetje moe. De fut was er wat uit, als die er al inzat de tweede helft.

KSV verdedigt zijn voorsprong bijna moeiteloos en na wat bibberen in de laatste minuten trekken ze de overwinning over de streep.

Veel gelukkige gezichten bij KSV Sottegem die de wedstrijd verdient wint.

Voor Borsbeke een zure nederlaag waar ze niet op hadden gerekend.

Het mooie voetbal wat ze brachten strandde telkens weer in de grote rechthoek waar de spitsen niet thuis gaven.
Hun supporters dropen dan ook af met de staart tussen hun benen.

Rojdi Ben Ahmed vertelde me toch na de wedstrijd dat hij fier is met de eerste overwinning, “de ploeg heeft gewonnen en de ploeg heeft gevochten voor elke morzel grond”. “Door kwetsuren stonden we vandaag niet volledig zoals voorzien maar de jongens hebben getoond wat ik van hen verwachte”.

André De Blanc was voornamelijk gelukkig met de inzet van de ploeg en de fysische paraatheid, “op die manier zullen we veel punten winnen dit seizoen”. Allebei onderstrepen ze dat de vele supporters erg belangrijk zijn voor het hele KSV gebeuren. “Ze staan er als een 12e man, telkens weer”, verklaart De Blanc mij. Een uitblinker ? vroeg ik hem. “De ganse ploeg, het geheel is ons sterk punt” zegt hij mij lachend.

Toch wil ik ook nog ouderdomsdeken Bernd De Coene vernoemen die telkens weer voorop loopt en het middenveld regelt als een jong veulen.

Wat zeker is is dat KSV Sottegem het seizoen goed is gestart en met vertrouwen kan uitkijken naar de volgende wedstrijden.