Succesvolle eerste Lierdse Vrijetijdsbeurs.

Op zondag 4 september 2022 organiseerde de Lierdse dienst Vrije Tijd voor de eerste maal een Vrijetijdsbeurs. Deze beurs ging door in OC De Lier, sporthal De Zandloper, op de speelplaats van basisschool De Kei, het sportpark en het Gemeenteplein. Men kon er kennismaken met de diverse sport- en culturele verenigingen die Lierde rijk is. Alle verenigingen hadden hun beste beentje voorgezet om hun werking voor te stellen. Sommige met een prachtige infostand, andere dan weer met demonstraties en initiaties en/of workshops. Tevens kon men er ook zijn fiets laten graveren en was er een standje van radio Mfm waar een life uitzending van RadioSport werd verzorgd.  Van aan deze radio Mfm stand ging ook de 25 km lange promo-rit “Vrouwen in het wielerpeloton” van start.

Zestien dames hadden de oproep van radiomaker Kurt De Gelas beantwoord en stonden aan de start van dit door Sport Vlaanderen, maand van de sportclub, sportersbelevenmeer, veloclub De Moedige Wielrijders Deftinge en radio Mfm ondersteund initiatief.

Verder was aan deze beurs ook de, wegens corona, uitgestelde officiële opening van de danszolder gekoppeld.

Misschien niet zo’n goed idee om hiermee te starten want het gros van de aanwezigen bleef na deze opening hangen op de speelplaats van de school en in de cafetaria van de sporthal. Vele van hen vonden dus spijtig genoeg, misschien ook wel door de beperkte tijdsduur van de beurs, de weg naar de standjes van de culturele verenigingen in OC De Lier niet.

Dit was misschien een minpuntje doch globaal gezien was deze eerste vrijetijdsbeurs toch een succes. De drie dames die de dienst Vrije tijd uitmaken gaven werkelijk het beste van zichzelf om dit evenement te maken tot wat het was en verdienen dan ook een dikke pluim. Zij niet alleen natuurlijk want ook de vele vrijwilligers van de deelnemende verenigingen droegen bij tot het welslagen.

Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is.