Zottegems stadsbestuur zegt drie keer ‘nee’

  • Voor de jongste augustuskermis in het stadscentrum kwam dit verzoek er geen derde keer maar ter gelegenheid van de Sinksenfoor kreeg het stadsbestuur wel voor de tweede keer vanwege de foorreizigers – via de uitbater van het Lunapark Pluche Palace – de vraag om een (gedeeltelijke) kwijtschelding van het standgeld aan de foorkramers toe te kenen. Naar aanleiding van de coronacrisis kwam die vraag er twee jaar geleden ook al vanuit de vzw VBF (Verdediging der Belgische Foorreizigers) maar, zoals toen, liet het stadsbestuur ook nu weten daar niet op in te gaan omdat de foorkramers in Zottegem gratis van elektriciteit gebruik mogen maken, terwijl ze in alle andere steden voor deze nutsvoorziening wel een bijkomende vergoeding moeten betalen.

 

  • Door de uitbaters van Bar Lior aan de Markt en café James in de A. Scheirisstraat was het plan opgevat om komend weekend op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september een ‘End of Summer’-evenement te organiseren in het park achter het Kasteel van Egmont. Het college van burgemeester en schepenen besliste echter om hiervoor geen toestemming te verlenen.

 

  • Het stadsbestuur heeft beslist om de huidige publieke openingsuren van het zwembad Bevegemse Vijvers te behouden en om tijdens het publiekszwemmen geen extra banen te verhuren aan verenigingen (en ook niet aan particulieren). Deze beslissing kwam er nadat zwemclub First Labio en vzw Utholia die er zwemlessen voor kinderen organiseren, allebei te kennen hadden gegeven dat ze interesse hadden om vanaf dit nieuwe schooljaar/seizoen 2022 – 2023 bijkomende zwembanen (tot zelfs het hele zwembad) af te huren. Die vraag is dus geweigerd.