Burgemeester De Padt, Nuus legt u helemaal geen woorden in de mond

Geraardsbergen. Naar aanleiding van een aanslepend dossier over de sloop van een woning op de hoek van de Markt en de Buizemontstraat is er een onveilige situatie ontstaan. Raadslid Stéphan Bourlau (Het Alternatief) informeerde tijdens de gemeenteraad van 6 september naar een stand van zaken in dit dossier en citeerde uit een artikel van Nuus een uitspraak van burgemeester Guido De Padt (Open Vld), die hij deed tijdens de gemeenteraad van 5 juli. De burgemeester zei dat Nuus hem woorden in de mond heeft gelegd. Dit is pertinent onjuist. Iedereen kan de audioverslaggeving van de gemeenteraad van 5 juli op de site van de stad Geraardsbergen raadplegen.

Naar aanleiding van de afbraak van een woning op de hoek van de Markt en de Buizemontstraat werden de werken stopgezet omdat er bij de aanpalende woningen instortingsgevaar dreigde. Daardoor werd de Markt op de hoek van de Buizemontstraat sinds eind april afgesloten. De eigenaars van de betrokken woningen zijn betrokken in een burgerlijk geschil en een oplossing ligt niet in het verschiet. Intussen blijft de onveilige situatie voortduren en is het half afgebroken pand toegankelijk voor o.a. spelende kinderen.

Pertinent onjuist
Raadslid Stéphan Bourlau (Het Alternatief) stelde in verband met de onveilige situatie tijdens de gemeenteraad van 5 juli een vraag aan burgemeester Guido De Padt (Open Vld). Burgemeester Guido De Padt antwoordde toen: ‘Er werd met het afbreken van de woning gestart, terwijl wij van oordeel zijn dat het stabiliteitsdossier onvoldoende is. Toen men heeft vastgesteld dat door de afbraak een andere woning met instortingsgevaar werd bedreigd, heeft men de afbraak stilgelegd.’ Intussen is er aan de situatie niets veranderd.

Raadslid Stéphan Bourlau informeerde tijdens de gemeenteraad van 6 september naar een stand van zaken in het dossier en confronteerde de burgemeester met zijn uitspraken die hij tijdens de gemeenteraad van 5 juli deed. Raadslid Bourlau vond het vreemd dat het pand mocht worden afgebroken terwijl het stabiliteitsdossier onvoldoende was. ‘Is dat niet om problemen vragen?’ vroeg hij. De voorman van Het Alternatief citeerde tijdens de gemeenteraad uit een Artikel uit Nuus (verschenen op 7 juli 2022).

Burgemeester De Padt zei toen dat Nuus hem woorden in de mond heeft gelegd. Hij zei letterlijk: ‘Er werden mij woorden in de mond gelegd.’ Dit is pertinent onjuist. Nuus heeft zich gebaseerd op de audioverslaggeving van de gemeenteraad van 5 juli 2022 die op de website van de stad Geraardsbergen staat. Wie zich wil vergewissen wat burgemeester De Padt heeft gezegd, kan de audioverslaggeving raadplegen. Je zal merken dat Nuus burgemeester Guido De Padt correct heeft geciteerd. ( zie https://channel.royalcast.com/geraardsbergen/#!/geraardsbergen/20220705_1 0.38.30)

Julien Borremans

Lees ook:

Hinder afbraak pand Markt zorgt voor ongenoegen. Oplossing nog niet in zicht.