37-jarige verdachte van verschillende inbraken opgepakt en voorgeleid

Geraardsbergen/Lierde. Door intensief speurwerk en degelijke samenwerking tussen de verschillende diensten van de politie Geraardsbergen/Lierde werd een 37-jarige inbreker in de kraag gevat. Hij wordt verdacht van een aantal inbraken in en rond Lierde.

Dinsdag 30 augustus werd omstreeks 12u30 de tussenkomst van politie Geraardsbergen/Lierde gevraagd voor een verdacht persoon die zich in een achtertuin van een woning te Lierde bevond. Gezien het feit dat er zich recent een aantal inbraken in de nabije omgeving hadden voorgedaan, aarzelde de politie geen seconde en begaven verschillende ploegen zich met grote spoed naar Lierde. ‘ Door deze snelle tussenkomst én de adequate samenwerking tussen de diensten Interventie, Lokale Recherche en Verkeer, kon de verdachte snel gevat worden op een wandelpad iets verderop’, laat de politie weten.

Een 37-jarige man wordt verdacht van een reeks woninginbraken te Lierde. Uit onderzoek blijkt dat de betrokkene mogelijks aan een aantal diefstallen in de nabijgelegen politiezone kan worden gelinkt. ‘De verdachte werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Gelet op het lopend onderzoek, kan er heden geen verdere info worden meegedeeld’, laat de politie weten. De verdachte werd door de onderzoeksrechter naar de gevangenis doorverwezen.

Julien Borremans