Lierde en omstreken werd voor het tweede jaar op rij de zonnigste plek van Vlaanderen.

Het zonnebloemproject van Enzo Van den Kerckhove kon dit jaar weer rekenen op een grote belangstelling.

 De Deftingenaar Enzo Van den Kerckhove is dus opnieuw zeer tevreden met het verloop van zijn actie. De grootste bloem werd geregistreerd in Geraardsbergen en mat 440 cm. De aan de actie gekoppelde fotowedstrijd werd gewonnen door WZC Kartuizershof in Lierde.

In de maand mei werden weerom zonnebloemzaadjes verdeeld in de regio Lierde. Dit met als doel om in de zomervakantie zoveel mogelijk zonnebloemen in het straatbeeld te zien en de regio weer tot zonnigste plek van Vlaanderen te maken.  “Missie geslaagd” reageert initiatiefnemer Enzo Van den Kerckhove enthousiast.
“Dit jaar was er weer een enorme belangstelling in mijn zonnebloemproject, en dit maakt van mij een zeer gelukkig man. In totaal namen 51 mensen deel aan de wedstrijd en hebben we samen bijna 400 zonnebloemen geplant. Jammer genoeg minder dan vorig jaar, maar daar speelt de droogte zonder twijfel in mee. Ook zag ik overduidelijk meer zonnebloemen in het straatbeeld dan voorgaande jaren, wat mij toch doet denken dat het project aanslaat. Jammer dat niet nog meer mensen deelnamen aan de wedstrijd, want er waren mooie prijzen te winnen. Zo sponsorden verschillende Lierdse zelfstandigen voor meer dan €220 aan waardebonnen.”

De hoofdprijs voor de grootste zonnebloem werd gewonnen door Herman D’Hondt uit Geraardsbergen. Zijn mastodont van een bloem mat 440 cm. De fotowedstrijd daarentegen werd gewonnen door het zeer enthousiaste woonzorgcentrum Kartuizerhof uit Lierde. Daarnaast werden ook nog twee willekeurige deelnemers verrast met prijzen. Dit allemaal door de vrijgevige Lierdese zelfstandigen: Bloemen en planten Faignaert, Bloemen Hedera, Keurslagerij De Cock, Bakkerij De Lekkerbek alsook Café ‘t Karrewiel.

Het project kwam ook op de radar van niemand minder dan Minister van Staat, de heer Herman De Croo. Hij vond dat dit initiatief de samenhorigheid verhoogde en besloot daarom om het project te steunen door het sponsoren van €50. Hiermee werden vijf WinkeLierde-bonnen aangekocht om te verdelen onder de winnaars. Op deze manier worden niet alleen de winnaars in de bloemetjes gezet maar worden ook de lokale Lierdese ondernemers gesteund.

Enzo is hier dan ook zeer trots op: “Dat iemand zoals Herman De Croo besliste om mijn project te steunen had ik niet zien aankomen,  dit betekent dan ook veel voor mij. Met alle gekregen steun en support die ik hiervoor krijg ben ik nog ambitieuzer dan ooit. Ik kan niet wachten tot de volgende editie. Als afsluiter wil ik natuurlijk iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan dit project. Mijn ouders en familie, vrienden, de deelnemers en natuurlijk vanzelfsprekend de zelfstandigen. Tot volgend jaar voor de derde en hopelijk zonnigste editie.!”

klik op foto om te vergroten.