© Facebook / Stad Zottegem

Werken aan fietspaden langs Rijkestraat in Strijpen

Zoals dit elders in Oost-Vlaanderen al gebeurde met een aantal fietsprojecten, zullen vanaf deze week in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer ook aan de fietspaden langs de gewestweg N454 (Rijkestraat) op het grondgebied Strijpen werken uitgevoerd worden met het oog op een veiliger en comfortabeler fietsverkeer.

Over een zone van anderhalve kilometer, vanaf het kruispunt Rijkestraat / Slijpstraat tot aan het kruispunt met de Pastoriestraat, zullen langs beide zijden de fietspaden een nieuwe asfaltlaag krijgen (ter vervanging van de betonklinkers). Waar dit mogelijk is, zullen de fietspaden ook breder gemaakt worden. Tegelijk worden de bushaltes vernieuwd. De werken starten op woensdag 14 september en in geval van normale weersomstandigheden wordt voorzien dat ze anderhalve maand zullen duren, tot eind oktober dus.

OMLEIDINGEN EN OPENBAAR VERVOER

De aannemer zal tewerk gaan in twee fasen van elk 2 à 3 weken: eerst in de rijrichting Zwalm, daarna in de rijrichting Zottegem. Tijdens de uitvoering van de werken zal het gemotoriseerd verkeer richting Zottegem altijd kunnen blijven passeren langs de werfzones. Het verkeer richting Zwalm moet omrijden via de Beugelstraat, Lieve-Heersraat, Provinciebaan, Noordlaan en Zuidlaan. Ook het openbaar vervoer (De Lijn) zal enige hinder ondervinden en deze omleiding volgen. Meer info hierover vindt u op www.delijn.be. Fietsers moeten omrijden via de Bostmolenstraat, Slijpstraat, Molenhoek, Krommestraat, Traveins, Meileveld en Pastoriestraat (en omgekeerd).