Voorwaarts Gijzel Oosterzele trekt na verdiende zege met veel vertrouwen naar Machelen

Late treffer Arne Roelandt beslissend tegen Huise/Ouwegem

Marcel van de Vijver

De late goal van de goed ingevallen Arne Roelandt (83’) was beslissend voor de eerste seizoenzege van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO won meer dan alleen maar drie punten. Het nam ook het geloof mee dat er in Machelen punt(en) kunnen gesprokkeld worden. VGO kreeg op de openingsspeeldag van Nazareth/Eke een serieuze tik, maar VGO trok zich tegen Huise/Ouwegem op aan strijdlust. VGO krabbelde recht en reageerde op de juiste manier. Opdracht volbracht. Wat moest, is gedaan. Winnen! Het veldoverwicht van VGO leverde in de slotfase een verdiende zege op. Alleszins een bemoedigende prestatie.

Huise – Ouwegem was wel een taaie tegenstander. Qua intensiteit zat het goed bij VGO. Beide teams begonnen aftastend. De schrik om te verliezen zat er dik in, voorzichtigheid werd ingebouwd. Om beurten werden er kansjes gecreëerd, maar afwerken was een andere zaak. Het was do or die, met die mentaliteit begonnen VGO en Huise/Ouwegem aan de wedstrijd. Ze hadden beiden hun openingswedstrijd verloren. Eigenlijk de hele wedstrijd lang was het voor VGO zwoegen, zweten en ploeteren en op zoek gaan naar dat ene gaatje in de vrij goede defensie van Huise/Ouwegem. De wil om te winnen was groot bij VGO. Het bleef nagelbijten tot minuut 83.  Het lukte, dank je wel, Arne. De sterk keepende Gilles Meirlaen verloor in die fase zijn zelfbeheersing en werd uitgesloten.

Op papier lijkt Eendracht Machelen –a – Leie (4 de met 4 punten) een zware verplaatsing (ze wonnen vorige speeldag met 0 – 5 in FCT Melle) maar VGO kon tegen Huise/Ouwegem de bal het meest in eigen rangen houden en moet in Machelen van eigen kracht uitgaan. De defensie kon dit keer de nul houden, weliswaar zal de offensieve snedigheid beter moeten. Maar wat voetbal zo populair maakt? Dat David kan winnen van Goliath. En doelman Jonas Vispoel staat, als hij er moet staan. VGO is zondag 18 september (aftrap 15 u) bereid om de mouwen op te stropen en in Eendracht Machelen een resultaat over de streep te trekken. (Marcel Van De Vijver, foto’s Danny De Lobelle)