Week van de Geestelijke Gezondheid

Geraardsbergen. Van 1 tot 10 oktober staat de Week van de Geestelijke Gezondheid gepland. Tijdens deze week wordt de aandacht gevestigd op geestelijke gezondheid en veerkracht. “Geestelijke gezondheid is een thema waar we als stad op inzetten. De twee psychologen in dienst zijn hier maar een voorbeeld van. We willen het thema ook meer bespreekbaar maken en doen dit door het organiseren van de week van geestelijke gezondheid. We doen dit nu voor de tiende keer”, aldus schepen van sociale zaken en welzijn David Larmuseau. “We hebben gekozen om verschillende facetten zoals psychose en dementie uit te lichten. Daarnaast zal er ook worden ingezet op jongeren”. Geraardsbergen mag zich inmiddels ook Warme Stad noemen, wat wil zeggen dat er actief wordt ingezet op geestelijke gezondheid. Op 5 oktober staat de voorstelling Nerveuze Vrouwen gepland (met Clara Cleymans en Inge Paulussen), op 10 oktober is er de gratis filmvoorstelling The Father en op 13 oktober kan je in De Spiraal terecht voor de lezing over verslaving. Ten slotte is er 15 oktober een workshop rond gezonde voeding.