Ongeval N42: slachtoffers buiten levensgevaar

De slachtoffers van het zwaar verkeersongeval vrijdagnamiddag op de N42 in Zottegem, lees meer via deze link, zijn buiten levensgevaar.

Het ongeval gebeurde rond 17 uur. Vlakbij de grens met Oosterzele, op het stuk tussen kruispunt ’t Vosken en restaurant ’t Parksken in Oosterzele. Het ging om een aanrijding met drie wagens. Drie personen raakten gewond waarvan twee ernstig. Zij werden naar het UZ Gent overgebracht. Vrijdagavond liet burgemeester Evelien De Both weten dat ze allebei buiten levensgevaar waren.

Toen de bestuurster van een wagen die richting Wetteren zag hoe een tegenligger van zijn rijvak afweek stuurde ze haar wagen opzij maar ze werd alsnog geraakt door de tegenligger. Die kwam hierbij in botsing met de derde wagen. Het waren de inzittenden van die wagen die zwaargewond raakten. Ze dienden door de brandweer uit hun voertuig bevrijd te worden. Het ongeval zou zijn gebeurd nadat de bestuurder van de wagen die van zijn rijvak afweek in slaap gevallen was. Hij raakte lichtgewond en werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem. Door het ongeval was de N42 urenlang afgesloten voor verkeer in beide richtingen. (bron Het Nieuwsblad)