©Sophie Richez - Sociaal Huis

In beeld: Feestelijke opening van het Sociaal Huis

Het gebouw is intussen al sinds augustus 2020 in gebruik, maar door de coronapandemie kon de feestelijke opening van het Sociaal Huis toen niet plaatsvinden.

Veerle Cosyns, schepen voor sociale zaken: “De officiële opening werd omwille van de coronamaatregelen vervangen door een digitaal rondleiding filmpje. Op zondag 18 september was het zover, iedereen kon fysiek een uitgebreide kennis maken met de diensten die het Sociaal Huis biedt. Het is immers de plek voor élke burger, jong en oud, met grote of kleine vragen rond welzijn en zorg. Ook mensen met financiële moeilijkheden kunnen er hun bezorgdheden kwijt, waar nodig worden zij verder begeleid door het OCMW. Zo merken we dat steeds meer van onze Ninovieters, getroffen door hoogoplopende energiefacturen, moeite hebben om met hun loon het einde van de maand te halen. De kerngedachte is dat het beter is niet te wachten tot kleine problemen escaleren. Spring op tijd binnen om je te laten adviseren of helpen, de deuren van het Sociaal Huis staan elke dag open voor de Ninovieter”.

 Betere dienst- en hulpverlening voor de Ninovieter

De nieuwe infrastructuur wordt gedeeld met andere sociale organisaties zoals Kind&Gezin, Werkpunt Ninove, VDAB en Ligo ZOV (het vroegere Leerpunt). “Vanuit het sociaal huis, dat op loopafstand van het centrum ligt en goed bereikbaar is, worden verschillende hulp- en zorgtrajecten opgestart”, vult de schepen aan. “Door de bundeling van verschillende organisaties op één plek kan er beter worden samen gewerkt, wordt expertise gedeeld en hoeven Ninovieters zich niet meer van hier naar daar te verplaatsen voor een antwoord op hun vragen. Je vindt er trouwens ook een ruilhuis, speelotheek, psycholoog, ouderenloket, vrijwilligersloket, ouderencoach, het Agentschap Integratie en Inburgering, … Kortom, plekken genoeg om op 18 september te komen verkennen. “

Praktische informatie

Adres: Burchtstraat 46, 9400 Ninove
Telefoon: 054 50 50 50
Mail: sociaalhuis@ninove.be