Godveerdegem: Picarrenfeesten met De Romeo’s en extra voorprogramma, rommelmarkt en familienamiddag

Ieder jaar wordt in het laatste weekend van september in Godveerdegem kermis gevierd en dat bij die gelegenheid door het plaatselijke Picarrencomité afspraak gemaakt wordt voor de Picarrenfeesten, is intussen ook reeds een jarenlange gewoonte geworden. Dit jaar op zaterdag 24, zondag 25 en maandag 26 september gebeurt dat trouwens al voor de 44ste keer. Bovendien heeft het Picarrencomité opnieuw een erg aantrekkelijke affiche klaar, zelfs met een extraatje wat het voorprogramma op zaterdagavond betreft.

Nadat het Picarencomité vorig jaar – met toen Yves Seghers en Willy Sommers voor de derde keer als muzikale vedette – zich kon verheugen in een massale publieke opkomst (ondanks de coronaperikelen), besloten de organisatoren om hun trouwe publiek ditmaal te vergasten op een tweedelig voorprogramma. Zo zal er op zaterdag 24 september (tent toegankelijk vanaf 20 uur) eerst om 21u30 een optreden zijn van de plaatselijke charmezanger Danny De Roover uit Velzeke, die in 2019 samen met Jo Vally ook op de affiche stond. Een uurtje later zal de partyband Swoop (met danseressen) verder voor ambiance zorgen en daarna volgt dan de muzikale hoofdact waarvoor het Picarrencomité opnieuw De Romeo’s heeft kunnen strikken, voor de tweede keer want zij stonden ook in 2016 al eens op het podium in Godveerdegem (zie foto). Dit trio zal tegen middernacht de Picarrenfeesttent aan de Tweekerkenstraat in vuur en vlam komen zetten. Toegangskaarten voor dit Picarrenbal zijn in voorverkoop aan 8 euro te verkrijgen bij alle leden van het Picarrencomité of kunnen gereserveerd worden via picarrencomité.be/tickets (kaarten dan af te halen en te betalen aan voorverkoopprijs aan de kassa). Op de avond zelf kost een toegangskaart 12 euro (een gewone steunkaart kost 5 euro).

’s Anderendaags wordt voor de zesde keer een rommelmarkt ingericht, van 13 tot 18 uur aan en rond de feesttent. Deelname is gratis maar om organisatorische redenen is het nodig op voorhand in te schrijven door middel van een mailtje naar rommelmarkt@picarrencomité.be of telefonisch bij ‘marktmeester’ Tim Cornil via 0494 13 75 96. Naast deze rommelmarkt staat op zondag 25 september ook opnieuw een familienamiddag op het programma met kinderanimatie (schminkstand, springkastelen, optreden van Mr. Creezy om 16 uur), volksspelen voor jong en oud en de traditionele Picarrenworp waarmee in totaal 1.000 euro prijzen te winnen zijn. Op zondag is de toegang gratis. Dit is ook het geval op maandag 26 september, dan is de feesttent toegankelijk vanaf 9u30.