Administratief Centrum getroffen door malware en onbereikbaar tot maandag

Geraardsbergen. Vandaag – donderdag 22 september – werd het Lokaal Bestuur Geraardsbergen getroffen door malware, een kwaadaardige vorm van software. Hierdoor komt onze gebruikelijke dienstverlening in het gedrang. Verschillende onderzoekteams onderzoeken de hacking en stellen alles in het werk om onze systemen zo snel mogelijk terug operationeel te krijgen.

Momenteel weten we al dat we geen dienstverlening kunnen bieden tot minstens maandagmiddag 26 september. Dit betekent onder andere dat de loketdiensten niet werken, dat e-mails met vertraging zullen worden beantwoord… Voor dringende zaken blijven we wel telefonisch bereikbaar. Ook het thuisloket blijft operationeel, dankzij de beveiligde aanmelding via eID en itsme.

Er kan telefonisch contact opgenomen worden met het onthaal van het Administratief Centrum in de Weverijstraat 20 via het telefoonnummer 054 43 44 45.

Julien Borremans