Opnieuw geen treinverkeer Zottegem – Geraardsbergen

Zoals ook in het voorbije weekend het geval was, zal er in het komende weekend van 24 en 25 september opnieuw geen treinverkeer tussen Zottegem en Geraardsbergen mogelijk zijn omdat er door Infrabel werken moeten uitgevoerd worden voor de verdere vernieuwing van de spoorweginfrastructuur. In beide richtingen zullen de S52-treinen vervangen worden door bussen. De aandacht wordt er weliswaar op gevestigd dat deze vervangbussen niet volgens dezelfde dienstregeling als vorig weekend zullen rijden.

Vanuit Zottegem naar Geraardsbergen vertrekken deze bussen aan een tijdelijke halte aan de voorzijde van het station (Stationsplein 12) zowel op zaterdag 24 als op zondag 25 september om 7u13, 8u13 en zo verder om het uur tot 23u13. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook een tussenstop nabij het station in Lierde) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Geraardsbergen om 7u43, 8u43 enz. Enkel op zaterdag rijdt er ook nog een extra late bus met vertrek vanuit Zottegem om 0u13 (aankomst in Geraardsbergen om 0u43).

Vanuit Geraardsbergen naar Zottegem vertrekken de vervangbussen aan een tijdelijke halte op het Stationsplein op beide dagen om 5u13, 6u13 en zo verder om het uur tot 21u13. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 5u43, 6u43 enz. Ook vanuit Geraardsbergen rijdt er enkel op zaterdag nog een bus met vertrek om 22u13 en aankomst in Zottegem om 22u43. Met de vervangbus (zie foto) kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.