Vlaams Belang Brakel deelde appels uit

Brakelaars die  woensdag  een marktbezoek brachten, kregen een lekkere appel van  Vlaams Belang afdeling Brakel. De actie stond in het kader van de plukmaand. Niets is lekkerder en gezonder dan een lekkere appel of peer, ze zijn sappig, knapperig en vormen een perfect tussendoortje zegt gemeenteraadslid Veronique Lenvain.
Met deze actie willen we onze lokale plukboeren steunen en op die manier willen we onze mensen en vooral onze kinderen stimuleren om elke dag een stuk fruit te eten.

In plaats van appels uit Nieuw-Zeeland te importeren, zouden we beter meer appels van onze eigen appeltelers consumeren

Er werd in 2020 zo’n 22.992 ton appels uit Nieuw-Zeeland ingevoerd. “Het is in de huidige tijd eigenlijk niet meer te verantwoorden dat we onze appels meer dan 10.000 kilometer van hier gaan halen”, zegt Lenvain. “Ik roep iedereen dan ook op om meer appels van eigen bodem te eten. Dit is niet alleen in het belang van onze Vlaamse appeltelers en economie, maar dit ook gewoon beter voor het milieu.”