Verschillende chauffeurs leggen positieve drugstest af

Geraardsbergen. Dit weekend hield de verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde andermaal controles op ons grondgebied. Drie chauffeurs legden een positieve drugstest af. Een minderjarige trachtte met zijn bromfiets de controle te ontwijken, maar werd toch gevat.

De verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/Lierde heeft dit weekend weer controles op ons grondgebied verricht. Ook nu legden meerdere chauffeurs een positieve drugstest af. ‘Hoe drugs je rijgedrag beïnvloedt, hangt af van welke drugs je gebruikt maar de kans dat je een ongeluk veroorzaakt, wordt er altijd groter van. We herhalen daarom dat voor drugs in het verkeer een nultolerantie geldt in ons land’, geeft de politie van Geraardsbergen/Lierde mee.

Tijdens de controle legden 3 chauffeurs een positieve drugstest af. Hun rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. Een andere persoon blies tijdens een ademtest alarm en kreeg een onmiddellijke inning.

Een minderjarige bestuurder van een bromfiets trachtte de controle te ontwijken, maar werd alsnog gevat. Na controle met de curvometer bleek dat de bromfiets werd opgedreven (77 km/u). De bromfiets werd opgelegd voor 30 dagen.

Er werden teven processen-verbaal opgesteld wegens vervallen keuring, sturing spijts verval, een waarschuwing wegens technische eisen, inbreuken op rijbewijs, ID-kaart en inschrijving, het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die geen houder is van een rijbewijs… Tevens werden er onmiddellijke inningen opgelegd wegens gsm-gebruik achter het stuur, negeren van een verbodsteken en 2 GAS wegens fout parkeren.

Julien Borremans

Voor meer info: https://www.politie.be/5428/