Vaccinatiecampagne van ELZ Scheldekracht

maandag 12 september werd de ‘herfstbooster’ campagne opgestart in Wetteren.

Tijdens de eerste week (van maandag 12 tot en met zaterdag 17 september) van deze nieuwe boostercampagne werden reeds 7.106 burgers gevaccineerd met het aangepaste vaccin van Pfizer. Dit betekent een opkomst van minstens 70%.

Tijdens de eerste twee dagen van de vaccinatie werden we geconfronteerd met enkele problemen (o.a. moeilijke verkeerscirculatie, internet- en softwareproblemen).

Dit zorgde op bepaalde momenten voor een enorme drukte. Om deze opstartproblemen aan te pakken werden enkele aanpassingen doorgevoerd (instellen van een éénrichtingsverkeer om op de parking te geraken, extra vaccinatoren, enkel mensen met een afspraak toelaten, …).

Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat vanaf woensdag alles heel vlot is verlopen. Mensen konden zonder lange wachttijden vlot gevaccineerd worden. Dit met dank aan onze trouwe groep medewerkers en vrijwilligers.

Uitnodigingen

De eerste prioriteitsgroep (65-plussers, mensen met verzwakte immuniteit vanaf 12 jaar en zorgverleners) werd volledig uitgenodigd. Enkel de uitnodigingen voor de 80-plussers die eind juni werden gevaccineerd zullen in de volgende dagen en weken nog worden verstuurd.

De eerste uitnodigingen voor de tweede groep, de burgers tussen 18 en 65 jaar, vertrekken ook de volgende dagen. Alle uitnodigingen zullen tegen ten laatste volgende week donderdag verstuurd zijn.

Parking

We merken dat heel wat mensen problemen hebben om de gratis parking naast het vaccinatiecentrum te vinden. Geef in je GPS het volgende adres in: Felix Beernaertsplein 28, Wetteren. Je kan de parking van het vaccinatiecentrum oprijden via het bankkantoor van Crelan.