Loketten administratief centrum opnieuw operationeel

Geraardsbergen. De loketten van het Administratief Centrum van Lokaal Bestuur Geraardsbergen zijn opnieuw grotendeels operationeel. Donderdag was het lokaal bestuur getroffen door malware, een kwaadaardige vorm van software, waardoor de dienstverlening in het gedrang kwam en de loketdiensten moesten sluiten. De diensten Bevolking, Rijbewijzen en Vreemdelingenzaken konden intussen opnieuw opstarten.

Burgers kunnen een afspraak maken via de website http://geraardsbergen.be of het nummer 054 43 45 12. Ook kan men langskomen tijdens de open momenten op maandag- en donderdagvoormiddag van 8.30 tot 12.30 uur. De dienst Burgerlijke stand (bv. voor het afleggen van een verklaring van erkenning, het aanvragen van een naamswijziging, of het aanvullen van een nationaliteitsdossier) is nog niet volledig operationeel. Burgers die de dienst Burgerlijke stand nodig hebben, bellen best vooraf op het nummer 054 43 45 12. 

Het is niet nodig om voor alles langs te komen. Veel zaken kunnen geregeld worden via het digitale thuisloket. Ook de voorbije dagen bleef het thuisloket volledig operationeel.