Merelbeke: Tramstelplaats omgevormd tot pop up expositie

Maurice en Seraphine twee jonge kunstenaars organiseren een Bar Bildung

Nog tot en met 1 oktober houdt een collectief van jonge kunstenaars een expositie in de tramstelplaats in Merelbeke-Centrum. De loodsen waren al eerder het decor van een pop-up. Nu dopen Seraphine Verstraete en Maurice De Walsche de locatie om tot Bar Bildung.

Bar Bildung is een bar en expositieruimte. Bezoekers kunnen genieten van een drankje en twee verschillende tentoonstellingen. De initiatiefnemers waren onmiddellijk geïnspireerd door de ruimte. De oude tram werd zelfs geïntegreerd in de expo. Vanaf 24 september tot 1 oktober kan je er werken van Mark Van Hoek, Loïs Pluymers, Boris Deben en Sarah Van der Vennet bewonderen.

Schepen van cultuur Luc Van Huffel: “De tramstel plaats is een prachtige onbenutte ruimte in het hart van onze gemeente. We zijn blij deze jonge kunstenaars/ondernemers te kunnen ondersteunen.”

Schepen van lokale economie Tim De Keukelaere: “Met dit soort initiatieven tonen we het potentieel van de tramstelplaats. Dit past binnen ons uitgiftedossier van de loodsen.”