Katlyn Colman volgt Herman Roose op als algemeen directeur KARUS

Katlyn Colman wordt vanaf 1 oktober 2022 de nieuwe algemeen directeur van het psychiatrisch ziekenhuis KARUS. Na bijna tien jaar in KARUS gaat huidig algemeen directeur Herman Roose aan de slag bij de vzw Gezondheidszorg Bermhertigheid Jesu in West-Vlaanderen.

Katlyn Colman is geen onbekende bij KARUS. Ze was tot 2010 financieel administratief directeur in PC Caritas (nu KARUS). Na een lange rijkgevulde professionele loopbaan als algemeen directeur bij o.a. het Wit-Gele Kruis en het A.S.Z. Ziekenhuis Aalst, Geraardsbergen en Wetteren, start ze op maandag 1 oktober 2022 als algemeen directeur van KARUS.  Ze zal KARUS de volgende jaren verder uitbouwen tot een toonaangevende voorziening in de geestelijke gezondheidszorg waar mensen, wetenschappelijk onderbouwd, behandeld en ondersteund worden. “Artsen, psychologen, verpleegkundigen, paramedici en ondersteuners gaan met de zorgvrager op pad, hand in hand en sectoroverschrijdend, op weg naar een kwaliteitsvol leven”, dixit Katlyn Colman.

Herman Roose startte begin 2013 als algemeen directeur / dagelijks bestuurder van het Psychiatrisch Centrum Caritas. Samen met het bestuur en medewerkers coördineerde hij de fusie tussen vzw PZ Sint-Camillus (Sint-Denijs-Westrem) en vzw PC Caritas (Melle) die sinds 1 januari 2018 vzw KARUS vormen.Bij zijn afscheid ziet hij vooral een organisatie die ‘bezield’ wordt en kijkt hij terug op een leerrijke, uitdagende en boeiende periode in zijn professionele loopbaan.

“In KARUS wordt de behandeling en de ondersteuning van de zorgvragers en hun omgeving niet alleen verstrekt volgens de laatste wetenschappelijke evidentie, ze is bovendien warm en hartelijk. Dat kan alleen omdat de voorziening kan rekenen op medewerkers in de zorg en de ondersteunende diensten die niet alleen opmerkelijk competent en gemotiveerd zijn, maar vooral een warm hart hebben voor wie beroep op hen doet. Mijn woord van dank en waardering gaat uit naar elk van hen.”