Zorgband Merelbeke en Laarne nemen twee nieuwe minibussen voor vervoer senioren in gebruik.

Dankzij de steun van lokale handelaren en de samenwerking met de firma Special ad, wordt verantwoord ondernemen erg zichtbaar en hebben wij 2 aangepaste minibussen tot onze beschikking voor onze deelgenoten Laarne en Merelbeke.

Het mobiliteitsprobleem en de vraag naar ondersteunend vervoer voor senioren, zorgbehoevenden en mensen met een beperking wordt hiermee mooi ingevuld. Deze minibussen met een aangepaste rolstoellift zullen ingezet worden voor de Minder Mobielen Centrale van Laarne en Merelbeke, alsook voor het ambulant vervoer van en naar het Revalidatieziekenhuis Lemberge .

Met onze groep van 40 chauffeurs bedienen we in Merelbekeen Laarne
momenteel zo’n 800 leden in het vervoer naar doktersafspraken, consultaties in ziekenhuizen en begeleiden we mensen naar sociale activiteiten. Voor heel wat leden vormt de mindermobielencentrale een verbinding naar de buitenwereld. We geven m.a.w. een aanzet naar vervoer op maat, wat ervoor zorgt dat we een deel van de vervoersarmoede wegwerken. Wie niet geraakt waar hij wil of moet zijn, krijgt te maken met sociale uitsluiting en heeft vaker een kleiner netwerk. Dat zijn belangrijke risicofactoren, waardoor mensen sociaal geïsoleerd geraken. De mindermobielencentrale vormt een belangrijke schakel in het versterken van het sociaal netwerk van de aangesloten leden.

Uitreiking cheque vier goede doelen

Dankzij deze sponsoring kunnen wij ook zorgen voor een donatie aan 4 regionale goede doelen.

Voor Merelbeke zijn dit: “Hachiko” dat hulphonden opleidt en “Christoforusgemeenschap”, voor een nieuw project in Bottelare, krijgen elk 2.500 euro.

Voor Laarne zijn dit: “The old horse lodge”, het opvang asiel voor verwaarloosde paarden en “Weldenderend: Slaatje Praatje”, de sociale kruidenier krijgen elk 2.500 euro.

Zorgband Leie & Schelde

is een zorgbedrijf dat sinds 1 januari 2020 de ouderen zorgdiensten van OCMW Laarne, Destelbergen, Merelbeke , Nazareth en het Autonoom Provinciaal Bedrijf Lemberge uitbaat. We bundelen onze krachten om
samen kwalitatieve, betaalbare en nabije zorg aan te bieden. Onze organisatie telt 890 medewerkers en we zijn actief in het segment thuiszorg en woonzorg.