Human Rights cartoonexpo in de stedelijke bibliotheek

Geraardsbergen. In samenwerking met de stedelijke bibliotheek organiseert Amnesty International een Human Rights cartoonexpo. Deze cartoonexpo is gratis te bezoeken en loopt van 3 oktober tot en met 30 oktober tijdens de openingsuren van de bib. De Human Rights Cartoonexpo is een verzameling van veertig internationale cartoons die het thema mensenrechten scherp en eigenzinnig in beeld brengen. De cartoons werden geselecteerd uit de afgelopen edities van de ‘Olense Kartoenale’.

Sinds 2009 reiken de organisatoren samen met Amnesty International een speciale prijs uit rond het thema mensenrechten. Tien jaar mensenrechtencartoons resulteert nu in een intrigerende tentoonstelling met cartoons uit alle hoeken van de wereld. Elke tekenaar illustreert zijn eigen unieke kijk op uiteenlopende mensenrechtenthema’s zoals persvrijheid, gezondheidszorg, wapenhandel, discriminatie en armoede.

Op donderdag 20 oktober om 20u komt Wies De Graeve, voorzitter van Amnesty Internationaal Vlaanderen naar de bib met een uiteenzetting over mensenrechten.

Bezoek ook: https://www.olen.be/olense-kartoenale