©b-rock.org - https://b-rock.org/

De muziek van Philippus van Steenlant is dé herontdekking van het jaar en te beluisteren in de Ninoofse Abdijkerk

Onversneden pracht en praal, overdaad en luxe. Wat barok precies barok maakt, vond zijn hoogtepunt in de religieuze kunst in het Antwerpen uit het midden van 17e eeuw. Devotie, rijkdom en een zucht naar uiterlijk vertoon versmolten en kristalliseerden er in weergaloze schilderijen, beeldhouwwerken en muziek. En het interieur van de Sint-Jacobskerk, waar onder anderen Rubens zijn laatste rustplaats vond, is zowat het culminatiepunt van dit alles.

B’Rock brengt de luister van weleer weer tot leven, bij monde van Philippus van Steelant. De man was halverwege de 17e eeuw naast componist ook organist van de Sint-Jacobskerk. Van de Antwerpenaar brengt B’Rock het miserere en een dodenmis, met een bezetting voor meerdere stemmen en ensemble destijds baanbrekend in het genre van het requiem.

B’Rock blaast het stof af van het werk van deze pionier samen met cantoLX. Het jonge Luxemburgse ensemble ademt barok en laat geen greintje historische kennis onbenut; zonder meer de perfecte partner voor dit bijzondere project dus.

Frank Agsteribbe, een van de founding fathers van B’Rock, keert terug naar het gezelschap dat hij bijna twintig jaar geleden mee boven de doopvont hield, en leidt de musici door van Steelants magistrale muziek.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 8 oktober om 20 uur
Waar: Abdijkerk (Kerkplein) Ninove
Prijs: Reserveer jouw plaats bij Tim (0497/31 47 79, tim.kerkinninove@gmail.com). Volwassenen betalen 25 euro en kunnen overschrijven op BE92 7310 4350 9323.