Ninove doet mee met de test BE-Alert op 6 oktober

Nationale test

Op 6 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Ninove doet mee. De inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via {sms, telefoon of e-mail} het volgende testbericht ontvangen:

Test BE-Alert stad Ninove. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan de stad de procedures inoefenen. Bovendien willen ze hiermee haar inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is bovendien de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een testbericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Het is belangrijk om je profiel op BE-Alert goed te onderhouden. Persoonlijke gegevens kunnen op elk moment aangevuld, gewijzigd of zelfs verwijderd worden. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren.