Coiffure Marva wint de Nobelprie van EVA/ProVeg Oosterzele

Bij gebruik van diervriendelijke haarproducten, De Golden Haircare

EVA/ProVeg Oosterzele reikt Nobelprei 2022 uit aan Coiffure Marva

 

Ook dit jaar kon het publiek meestemmen en na een online nek-aan-nek-race werd de laureaat 2022 uiteindelijk Coiffure Marva. Marva Beeckman levert opmerkelijke inspanningen in haar luxueus veggieminded kapsalon om louter vegan, niet op dieren geteste haarverzorgingsproducten te gebruiken voor haar creatieve, stijlvolle kapsels.

Coiffure Marva

Marva Beeckman hielp al in het kapsalon op 12-jarige leeftijd toen het nog in handen was van haar vader Lucien, maar ze blijft gedreven en met passie nieuwe trends en mogelijkheden opvolgen. De gebruikte haarproducten werden voor haar steeds belangrijker en als veggie minded dierenliefhebster koos ze resoluut voor de luxueuze brands Zenz Therapy en Gold Haircare. Deze producten zijn op basis van essentiële oliën, plantenextracten en natuurlijke oxidanten en over de hele lijn dus vegan. Daarbovenop zijn ze niet getest op dieren, vrij van parabenen, PPD en ammoniak.

Etenstijd

De tweede prijs, een gouden wortel, werd uitgereikt aan Kurt Uyttersprot van Etenstijd omdat hij steeds een smakelijk veg alternatief voorziet bij zijn afhaalmaaltijden en catering.

De frietketel

De Frietketel werd derde en kreeg de ajuin. De Deze hippe frituur, genaamd naar zijn befaamde voorganger in Gent, breidde het laatste jaar het assortiment veggie en vegan snacks verder uit en alle frietjes en snacks worden er in plantaardige olie gebakken.

 

Naar aanleiding van Wereldveggiedag en Werelddierendag lanceert EVA vzw (ProVeg België) ook de nationale campagne Chili voor Willy. Willy is een varken van 3 maanden oud. Zoals de meeste varkens is hij heel slim, houdt hij van knuffelen, in de aarde wroeten en spelletjes spelen. Willy leeft in een opvangcentrum, maar de meeste varkens in Vlaanderen hebben minder geluk: zij groeien op in grote bedrijven met weinig bewegingsruimte, zien bijna nooit daglicht en worden na 6 maanden op de vrachtwagen richting slachthuis gezet. EVA vzw (ProVeg België) riep dan ook op om dit weekend chili sin carne te koken of te gaan eten. Met het ingezamelde geld wil EVA vzw (ProVeg België) nog meer mensen laten deelnemen aan de Veggie Challenge om Vlaanderen nog meer te verplantaardigen.