Van Herpe en Storme loodsen KVV naar verdiende derbyzege

VGO – B nog op zoek naar eerste (punt)en

Glenn Van Durme en Mathis Storme hebben met knappe doelpunten KVV Windeke naar een verdiende derbyzege geloodst. Bij de rust 0 – 3, het vonnis van Voorwaarts Gijzel Oosterzele was eigenlijk al na 45 minuten geveld. In de tweede helft voetbalde VGO stukken beter, het labeur leverde een doelpunt op, getekend  Gertjan Droesbeke. Een sterke eerste helft van de Windo’s volstond voor de tweede seizoenzege. Een groot aandeel in de zege had Glenn Van Herpe, snel, snedig en aanwezig. Speelt begeesterend. Werd na zijn goals toegezongen door de ludieke KVV – spionkop.  KVV mag er fier op zijn.

De Windeekse achterban – met de opvallende spionkop in de tribune – vertoeft na de 1 – 3 zege op een wolk. Medio eerste helft nam KVV het heft in handen en tekende de beste patronen uit. Het resulteerde in kansen, het veldoverwicht werd verzilverd met drie doelpunten. Het had mits wat meeval zelfs 0 – 4 kunnen zijn, een knappe actie van Jens Van Audenaerde werd knap gered door doelman Jovany Van Oudenhove. Vooral de solo van Mathis Storme – net voor de rust – was een knap staaltje. Ook zijn doelpunt werd door de spionkop – allemaal jongeren met een groot hart voor de Windo’s –  uitbundig gevierd. De match van de 17 – jarige Mathis Storme was een aaneenschakeling van geslaagde acties, bekroond met een prachtgoal, het doelpunt dat VGO definitief uittelde.
Eigenlijk heel prachtig, die luidkeelse ambiance (met onschuldige rookbommen, misschien moet er wat gedaan worden aan de geur). Er waait duidelijk een nieuwe wind in het KVV – huishouden. Opvallend veel jongeren woonden de wedstrijd bij.  Voor de rust geraakte de VGO – motor maar niet op toerental.

Voorwaarts Gijzel Oosterzele stak
in de tweede helft meer energie in zijn spel en toonde een dosis karakter. Bleef na het doelpunt van Gertjan Droesbeke azen op meer, maar het vizier stond niet op scherp. Daar wringt het schoentje bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Scoorde nog maar 6 maal en incasseerde al 16 doelpunten. KVV Windeke hield de linies goed gesloten en fysiek maakte het een goede indruk. In de tweede helft leek het soms dat de Windo’s een tijd met de handrem op speelden. Maar de buit was al lang binnen, in de eerste helft drie keer gescoord, de defensie kwam nooit echt in de problemen. KVV  kon de wedstrijd rustig uitspelen. De temperamentvolle Jens Van Audenaerde liep  -in een faire match – nog tegen een (onnodige) rode kaart aan. De clash, dus verdiend gewonnen door KVV Windeke. Opvallend, er waren aardig wat supporters opgedaagd voor het derby, vooral langs Windeekse zijde. Het speelde als het ware een thuiswedstrijd. Slechts een handvol supporters van de B – ploeg van Voorwaarts Gijzel Oosterzele volgden de wedstrijd.

Het was niet allemaal kommer en kwel in Oosterzele. De A – ploeg won vlot van Jong Zulte (0 – 3) en de damesploegen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele maakten meteen furore. (6 – 0 en 5 – 0).
De dames van Voorwaarts Gijzel hebben op de eerste speeldag een indrukwekkende competitiestart genomen. De damesploeg in eerste provinciale verpletterde SK Erembodegem met 6 – 0. Het team in 2 de provinciale won vlot met 5 – 0 van Nazareth – Eke. Van een droomstart gesproken. De ambities meteen extra kracht bij gezet.

Het is uiteraard al leuk om al de openingswedstrijd van de kersverse competitie 2022 – 2023 te winnen, het is natuurlijk nog te vroeg om al bepaalde conclusies te trekken. Alhoewel, de VGO dames klauwden toch al aardig.  Die eerste zeges van de dames  hebben uiteraard toch al een positieve invloed op de sfeer in de groep. Ze begonnen als een wervelwind tegen respectievelijk SK Erembodegem en VC Nazareth – Eke. Heel sterk in de organisatie, het plan van de coaches werd perfect uitgevoerd. SK Erembodegem en VC Nazareth – Eke werden omver geblazen. VGO magistraal in de verdediging, gedecideerd in de aanval. Indrukwekkend wat ze vrijdagavond en zaterdagnamiddag neerzetten. Fysiek sterk. Slim collectief spel. En met veel vuurkracht (samen 11 goals!). Die overgave, mooi om zien.

Op zaterdag 8 oktober (aftrap 18 u) trekken de VGO dames (1 ste prov) naar Evergem – Center en de VGO dames (2 de prov) naar KSK Zingem (aftrap 15 u 30). Op papier twee haalbare kaarten, maar toch zullen de kwieke VGO – dames op hun hoede zijn. De damesploegen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn zinnens hun eigen spel op te dringen tegen Evergem – Centrum en KSK Zingem. De start was alleszins veelbelovend. De VGO dames zijn erg efficiënt in de afwerking. De dames hopen zaterdag 8 oktober deze lijn te kunnen doortrekken. De cijfertjes 6 – 0 en 5 – 0 ogen bijzonder mooi, maar toegegeven het seizoen is nog lang. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)