Oosterzele test BE-Alert op 6 oktober

Bij een noodsituatie is het belangrijk om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te verwittigen. Daarom is Oosterzele aangesloten bij Be-Alert. De gemeente roept inwoners op om zich in te schrijven via www.be-alert.be. Op 6 oktober vindt ook een test plaats van het systeem.

Be-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de burgemeester, gouverneur of minister van Binnenlandse Zaken iedereen die gevolgen ondervindt van de noodsituatie kan verwittigen via sms, telefoon of e-mail.
Op 6 oktober gaat een nationale test van het systeem door. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe beter de test. Inschrijven kan via www.be-alert.be.
Ook Oosterzele doet mee aan de test. Alle inwoners die zijn ingeschreven ontvangen op die dag een testbericht via sms, telefoon of e-mail..
Door BE-Alert te testen, kan de gemeente de procedures inoefenen. Die test is ook  de ideale gelegenheid om inwoners op te roepen om zich in te schrijven. Zo geraken meer mensen snel verwittigd bij een echte noodsituatie.