Zottegemse pompoen 4de tijdens Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen

De Pompoenenhoeve in Sint-Goriks-Oudenhove heeft de vierde plaats weggekaapt tijdens het Belgisch Kampioenschap Pompoenwegen in Kasterlee.

Net geen podium dus, maar de Zottegemse pompoen was met liefst 798 kg wel een nieuw persoonlijk record voor Peter Julie van De Pompoenenhoeve. De winnende pompoen woog 1.046 kg. Het podium werd vervolledigd met exemplaren van 1.032,5 en 911,5 kg. Een bezoekje aan De Pompoenenhoeve is altijd de moeite waard maar de mastodont van 798 kg (zie foto) zal je er niet meer aantreffen. Die maakt momenteel indruk tijdens de Halloweenspecials in Bellewaerde. Vandaag zal Peter trouwens opnieuw enkele pompoentorens in het centrum van Zottegem plaatsen.

Meer info?

Facebookpagina De Pompoenenhoeve

www.pompoenengenootschap.be