NMBS plaatst mobiele camera aan achterkant station Zottegem

Om de veiligheid in de stationsomgeving te verhogen, heeft de NMBS een mobiele camera geïnstalleerd aan de achterkant van het station Zottegem.

Dit initiatief komt er in samenwerking met de stad en politie en met de medewerking van de basisschool Graaf Van Egmont die bereid was haar terrein ter beschikking te stellen voor het plaatsen van het toestel en het voorzien van de nodige technische aansluitingen. Vanop die standplaats kan de camera de volledige fietsenstalling aan de achterkant van het station in beeld brengen. De camera is in de eerste plaats preventief bedoeld om vandalen of dieven te ontmoedigen. Daarnaast kunnen eventueel de beelden ook door de lokale politie bij de NMBS opgevraagd worden om indien nodig repressief op te treden.