Actie voor klimaat rechtvaardige oplossingen en eerlijke handel

Geraardsbergen. Dinsdagavond 4 oktober stonden enkele vrijwilligers van de wereldwinkel van Geraardsbergen bij aanvang van de gemeenteraad de raadsleden op te wachten om hen te confronteren met de klimaateisen van Oxfam. Zij werden gevraagd om de petitie te ondertekenen en de eisen te verdedigen op regionaal en federaal partijniveau. ‘Alle gemeenteraadsleden hebben hun handtekening geplaatst. Enkel de vertegenwoordigers van het Vlaams Belang en het Alternatief weigerden te tekenen’, laat woordvoerder Patrick Franceus weten.

‘Klimaatrechtvaardigheid maakt deel uit van handelsrechtvaardigheid. Het ene is niet mogelijk zonder het andere. Met deze petitie willen we het beleid een spiegel voorhouden en van onze politici rechtvaardige klimaatoplossingen en een ambitieus klimaatbeleid eisen’, aldus Angela Van Dijck lokale vrijwilligster bij de wereldwinkel van Geraardsbergen.

Meer informatie via http://oxfambelgie.be/privacy

Aardig om weten: op zaterdag 15 oktober krijgen alle klanten van de wereldwinkel een versnapering aangeboden. De wereldwinkel is geopend vanaf 9u30 tot 17u.